TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Тоска“ од Пучини вечерва на „Мајски оперски вечери“

24 Вести - 23.05.2024

Во рамките на 52. издание на „Мајски оперски вечери“ вечер на сцената на НОБ ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини под диригентската палка на Паоло Бресан од Италија, а во режија на Огњан Драганов од Бугарија.

„Тоска“ на мајски оперски вечери со примадоната Весна ѓиновска-илкова

Сакам да кажам - 22.05.2024

Операта „Тоска“ од Џакомо Пучини, во режија на Огњан Драганов од Бугарија, ќе се изведе утре (23 мај) од 20 часот на Мајските оперски вечери (МОВ) во Националната опера и балет. Ќе диригира Паоло Бресан од Италија.

„Тоска“ на Мајски оперски вечери со првенката Весна Ѓиновска – Илкова во насловната улога

Република - 22.05.2024

Во рамките на престижниот фестивал „Мајски оперски вечери“, на 23 мај со почеток во 20:00 часот на сцената на Националната опера и балет ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини. Паоло Бресан од Италија диригира со изведбата на оваа ...

Операта „Тоска“ од Џакомо Пучини со првенката Весна Ѓиновска Илкова на Мајски оперски вечери

Вечер Прес - 22.05.2024

Во рамките на престижниот фестивал „Мајски оперски вечери“ на 23 мај со почеток во 20.00 часот на сцената на Националната опера и балет ќе се изведе операта „Тоска“ од Џакомо Пучини , музичка драма во вистинска смисла на зборот, монументална, ...

„Тоска“ од Пучини вечерва на „Мајски оперски вечери“

Frontline - 23.05.2024

Во рамките на 52. издание на „Мајски оперски вечери“ вечер на сцената на НОБ ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини под диригентската палка на Паоло Бресан од Италија, а во режија на Огњан Драганов од Бугарија.

„Тоска“ од Пучини вечерва на „Мајски оперски вечери“

Канал5 - 23.05.2024

Во рамките на 52. издание на „Мајски оперски вечери“ вечер на сцената на НОБ ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини под диригентската палка на Паоло Бресан од Италија, а во режија на Огњан Драганов од Бугарија.

„Тоска“ од Пучини вечерва на „Мајски оперски вечери“

Република - 23.05.2024

Во рамките на 52. издание на „Мајски оперски вечери“ вечер на сцената на НОБ ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини под диригентската палка на Паоло Бресан од Италија, а во режија на Огњан Драганов од Бугарија.

Ремек-делото „Тоска“ од Џакомо Пучини е на програмата на 52. „Мајски оперски вечери“

Слободен Печат - 23.05.2024

Во рамките на престижниот фестивал „Мајски оперски вечери“ на 23 мај, со почеток во 20 часот, на сцената на Националната опера и балет ќе се изведе операта „Тоска“ од Џакомо Пучини. Станува збор за музичка драма во вистинска смисла на зборот, ...

„Тоска“ од Пучини вечерва на „Мајски оперски вечери“

MakPress - 23.05.2024

Во рамките на 52. издание на „Мајски оперски вечери“ вечер на сцената на НОБ ќе биде изведена операта „Тоска“ од Џакомо Пучини под диригентската палка на Паоло Бресан од Италија, а во режија на Огњан Драганов од Бугарија.