TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мажите и жените овие пет реченици ги разбираат сосема поинаку

Кумановски м. - 12.02.2019

Некои недоразбирања во машко – женските односи избиваат само затоа што одредени зборови различно се сфаќаат во машкиот и женскиот свет. Сајтот „Брајт сајд“ издвои шест фрази кои веројатно немаат исто значење зависно од полот.

Верувале или не: Мажите се поактивни „баратели“ на сериозни врски од жените

Точка - 12.02.2019

Неодамна спроведена анкета на интернет портал открила дека 80% од луѓето кои се слободни се отворени за врска, но дури 16% активно бараат партнер или партнерка. Меѓутоа, истражувањето открило уште нешто: мажите се многу повеќе ангажирани во потрага ...

Дали зборуваме ист јазик? Како мажите и жените ги разбираат овие пет вообичаени фрази

Точка - 11.02.2019

Кога комуникацијата е во прашање, мажите и жените многу често воопшто не се разбираат. Различното разбирање во одредени ситуации често доведува до недоразбирање, па дури и до конфликти меѓу припадниците на спротивниот пол.

Поддршка од ЗЕЛС за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани

Опсервер - 11.02.2019

Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија (ЗЕЛС) дава целосна поддршка за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани, особено што таа е меѓу поактивните во државата и веќе реализираше поголем број ...

Што се случи со романтиката и дали таа навистина постои во денешно време?

Вистина.мк - 11.02.2019

Дојде време кога се почесто се случува машките повеќе време да поминуваат во дружење со девојките на пријателски начин, отколку да ги повикаат да излезат на состанок. Каде се изгуби оној шарм на вечерата или одењето во кино и можеби по некој бакнеж ...

Реченици што мажите и жените ги слушаат сосема различно

Кајгана - 11.02.2019

Различните начини на размислување и на сфаќање на одредени работи може да доведе до несогласувања меѓу луѓето, а особено меѓу мажите и жените во врска. Овие реченици мажите и жените ги слушаат и ги толкуваат различно, што значи дека и различно ...

Поддршка од ЗЕЛС за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани

MTM - 11.02.2019

Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија (ЗЕЛС) дава целосна поддршка за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани, особено што таа е меѓу поактивните во државата и веќе реализираше поголем број ...

Поддршка од ЗЕЛС за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани

А1 On - 11.02.2019

Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија (ЗЕЛС) дава целосна поддршка за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани, особено што таа е меѓу поактивните во државата и веќе реализираше поголем број ...