TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За 2,5 години се вработиле 60 илјади лица

Алсат-М - 17.01.2020

Близу 60 илјади граѓани нашле работа во земјава во последниве две и пол години благодарение на Оперативниот план за вработувања на Владата, се пофали вицепремиерката за економија, Мила Царовска.

Оперативниот план на програми и мерки за вработување за 2019 година

24 Вести - 17.01.2020

59.600 лица за две и пол години дошле до работно место преку оперативниот план за вработување. Процентот на невработеност во земјава изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Сител - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Не само што растат платите, туку се подобруваат и условите за работа

Слободен Печат - 17.01.2020

Ние само треба да создадеме услови младите да се вратат дома и тука да ги формираат своите семејства, посочи Царовска во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата. За заминувањето на младите од државата не е пресуден само ...

Царовска: Не можете да им забраните на младите да видат што се случува во светот

Фокус - 17.01.2020

Вицепремиерката Мила Царовска на денешната прес-конференција говореше за одливот на мозоци надвор од Македонија и како да се спречи тоа. Како што истакна Царовска, стратегијата е да младите обучени со вештини да се вратат во Македонија.

Царовска: Преку програмата за самовработување одобрени се вкупно 1.484 грантови

Слободен Печат - 17.01.2020

Царовска истакна дека во 2019 година од Буџетот на РСМ се издвоени рекордни 1,3 милијарди денари, што е за 84 отсто повеќе од 2016 година, кога вкупниот Буџет за Оперативниот план за вработување изнесувал 707 милиони денари.

Царовска, Шкријељ и Јовановска ги презентираа резултатите од Оперативниот план за 2019 година – Рекорден буџет од 1,3 ...

Бизнис Вести - 17.01.2020

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Канал5 - 17.01.2020

Дополнително треба да се истакне дека 59.600 лица во нашата држава се вработиле во две и пол години. Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој ...

(ВИДЕО) Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

А1 On - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност, тврди Царовска

Локално - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Frontline - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Во две и пол години се вработиле 59.600 лица

МКД - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава, рече денеска Царовска. Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност ...

ЦАРОВСКА: За 2,5 години вработивме 59.600 лица и ја намаливме невработеноста на 17,1 отсто

Денешен - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

CivilMedia - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

24Инфо - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Oперативниот план за вработување ја намали невработеноста

Вечер Прес - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

iPortal - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Опсервер - 17.01.2020

– Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

(ВИДЕО) Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Либертас - 17.01.2020

– Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

Либертас - 17.01.2020

– За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Вкупно 59.600 лица се вработиле за две и пол години

+инфо - 17.01.2020

Во 2019 година од буџетот на државата се издвоени рекордни 1,3 милијарди денари што е за 84 проценти повеќе од 2016 година кога вкупниот буџет за оперативни мерки за вработување бил 707 милиони денари.

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

24 Вести - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Царовска: Не треба да ги спречуваме младите да одат надвор, но треба да создадеме услови да се вратат

+инфо - 17.01.2020

За најавите од коморите за потреба од увоз на работна сила за дефицитарните работни места, вицепремиерката посочи дека треба прво да се направат анализи кои ќе покажат колкав потенцијал постои во државата за кои профили и со тоа да се излезе на ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

Сител - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

А1 On - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

Опсервер - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата

Frontline - 17.01.2020

Сепак, глобално движење на населението се случува и не е проблем само на нашата држава, бидејќи секогаш постои предизвик кај младите лица да одат и да научат нешто плус, па потоа да се вратат во сопствената држава.

Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Скопје инфо - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Царовска: Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата

CivilMedia - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Царовска: Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државава

24Инфо - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Царовска: Оперативниот план за вработување со реализација од 98,6 проценти

Макфакс - 17.01.2020

Вицепремиеркара задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа резултатите на Оперативниот ...

Царовска: Треба да создадеме услови младите да се вратат дома и тука да ги формираат своите семејства

Република - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Царовска: Во две и пол години се вработиле 59.600 лица

Република - 17.01.2020

Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1 процент по последните статистички податоци, истакна денеска вицепремиерката за ...

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

ММС - 17.01.2020

За заминувањето на младите од државата не е пресуден само животниот стандард, туку и целосниот квалитет на живеење. Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата и тука да ги создаваат своите семејства, порача ...

Царовска: Оперативниот план за вработување со реализација од 98,6 проценти

Точка - 17.01.2020

Вицепремиеркара задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа резултатите на Оперативниот ...

Царовска: Оперативниот план за вработување со реализација од 98,6 проценти

Н.Македонија - 17.01.2020

Вицепремиерката задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа резултатите на Оперативниот ...

Царовска: За 2,5 години се вработиле 60.000 лица!

Expres - 17.01.2020

Вицепремиерката за економија, Мила Царовска вели дека за 2,5 години речиси 60 илјади граѓани нашле работа благодарение на Оперативниот план за вработувања на Владата. За оваа намена од државната каса само лани се потрошени над 21 милион евра.

Царовска: Оперативниот план за вработување со реализација од 98,6 проценти

Centar - 17.01.2020

Вицепремиеркара задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа резултатите на Оперативниот ...

Царовска: Во изминатите две и пол години регистрирани се нови 59.600 вработувања

iPortal - 17.01.2020

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ги презентираа ...