TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во НУБ Климент Охридски предавање за концептот „одраст“

Нова ТВ - 16.04.2018

Здружението Плоштад Слобода денеска во големата читална на НУБ Св. Климент Охридски во 19 часот, организира предавање и дискусија за политичко-еколошкиот концепт degrowth, што во земјите од регионот е преведен како „одраст“.

Одраст/Degrowth – Мала вечерна школа на Плоштад Слобода и Ајда Пистотник

Либертас - 16.04.2018

Вечерва во 19 часот во Националната библитеока Плоштад Слобода со поддршка на Enabanda од Љубљана ќе организира презентација и дискусија со Ајда Пистотник на тема Одраст (Degrowth). На оваа презентација подобро ќе се запознаеме со овој ...

Дискусија за јавниот долг: „Трулиот столб на нашата куќа“

Радио МОФ - 15.04.2018

Должничката економија како алатка за колонизација, индивидуалниот долг по жител и по домаќинства, се темите на кои ќе се дискутира во среда во Социјалниот центар „Дуња“. Дискусијата за јавните долгови ќе ја предводат Ајда Пистотник, истражувачка и ...

Дебата на „Плоштад Слобода“ за политичко-еколошкиот концепт одраст

Сакам да кажам - 16.04.2018

Здружението „Плоштад Слобода“ организира предавање и дискусија вечерва во 19 часот во Националната универзитетска библиотека„ Св. Климент Охридски“ во Скопје, за политичко-еколошкиот концепт одраст (degrowth).