TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Југо-ретро во Берлин: Приказна за најпознатиот ЈУ-киоск

Deutsche Welle - 14.09.2018

Киоскот К67 беше неизоставен дел од изгледот на југословенските градови. Сега ова ремек-дело на дизајнот, по њујоршкиот Музеј на современа уметност, доаѓа и во срцето на креативниот Берлин.

Југо-ретро во Берлин: Приказна за најпознатиот ЈУ-киоск

Окно - 15.09.2018

Саша Мехтих се смешка, клима со главата и тивко повторува „Thank you, Thank you", додека во еден индустриски атриум од почетокот на веков во берлинскиот кварт Кројцберг му приоѓаат млади луѓе и му честитаат.