TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еурокомпозит и денеска излегоа на штрајк: “Директорите ниту идат на работа, ниту преговараат?!” (ВИДЕО)

Маркукуле - 13.02.2018

Вработените во прилепскиот загубар Еурокомпозит АД 11 Октомври и денеска излегоа на штрајк во центарот на градот. Откако вчера го блокираа патниот правец Прилеп-Градско, денеска вработените предводени од синдикалната организација го блокираа ...

Продолжуваат протестите на вработените од „Еурокомпозит“

+инфо - 13.02.2018

Според Роберт Богданоски, преседател на синдикалната организација, работниците ги продолжуваат протестите и бараат средба со претставници од владата. Вработените во прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска ги продолжија протестите во центарот на ...

Работниците на ``Еурокомпозит`` го блокираа магистралниот пат

Алфа - 12.02.2018

Работниците на ``Еурокомпозит`` кои една недела се во штрајк, денеска ги остварија своите закани и ги радикализираа работничките протести со едночасовна блокада на магистралниот пат Прилеп- Битола, кај клучката пред ``Лукоил``.

Вработените во „Еурокомпозит“ на протести и блокади

МРТ - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика и единствен загубар „Еурокомпозит“ продолжуваат со протести. Денеска еден час го блокираа магистралниот пат Прилеп- Градско пред превојот Плетвар.

Претседателот на синдикатот на Еурокомпозит Богданоски:”Директорот не советува да работиме за плата од 5000 ден, а ...

Маркукуле - 12.02.2018

Вработените во прилепската компанија Еурокомпозит АД 11 Октомври денеска го продолжија штрајкот и го блокираа патниот правец Прилеп-Градско. Тие ја бараат ветената исплата на околу 14 плати, придонеси од јули 2012 година и целосната плата за 2018 ...

Вработените во Еурокомпозит повторно еден час го блокираа патот Прилеп - Градско

Канал5 - 12.02.2018

Напладне едночасовна блокада на патот Прилеп - Градско пред превојот Плетвар од вработените на Еурокомпозит. Со протести и блокади ќе продолжат и натаму додека не им бидат исплатени заостанатите плати и придонеси од 2012 година до сега.

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“

Press24 - 12.02.2018

Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се тенденциозен обид да му се наштети приватно и како јавен функционер.

Вработените во „Еурокомпозит“ со блокада на патот Прилеп-Градско бараат исплата на заостанатите плати и придонеси

Канал 77 - 12.02.2018

Вработените во прилепскиот загубар „Еурокомпозит“, кој е фирма во целосна државна сопственост, кои една недела штрајкуваат, денес ги реализираа најавите за радикализирање на нивното незадоволство со едночасовна блокада на магистралниот пат Прилеп- ...

Вработените од „Еурокомпозит” еден час го блокираа патот Прилеп-Градско

Слободен Печат - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар. Според претседателот на синдикатот Роберт Богданоски, не се откажуваат од ...

Вработените од „Еурокомпозит“ продолжуваат со протести

Либертас - 13.02.2018

Вработените во прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска ги продолжија протестите во центарот на Прилеп пред споменикот „Карпалак“. Покрај основните барања за исплата на бруто плата и на заостанатите плати и придонеси од 2012 година, бараат и ...

Исполнето ветување за 260 работници, плата 500 евра „ама-годишно“ револтирани го блокираа патот прилеп-градско ...

Маркукуле - 12.02.2018

Веќе неколку месеци трае голготата за 260 работници во прилепскиот „11 Октомври Еурокомпозит“. Овие луѓе Божикните празници ги дочекаа само со ветување и со 5000 денари и со надеж дека ќе им се исплатат 14 заостанати плати.

Работниците на „Еурокомпозит“ го блокираа магистралниот пат

10без10 - 12.02.2018

Работниците на „Еурокомпозит“ кои една недела се во штрајк, денеска ги остварија своите закани и ги радикализираа работничките протести со едночасовна блокада на магистралниот пат Прилеп- Битола, кај клучката пред ``Лукоил``.

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“...

Н.Македонија - 12.02.2018

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“ Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се ...

Вработените на „Еврокомпозит“ бараат средба со владини претставници

+инфо - 12.02.2018

Бараат исплата на бруто плата и на заостанатите плати и придонеси. Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар.

Вработените од „Еурокомпозит“ продолжуваат со протести

Телма - 13.02.2018

Вработените во прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска ги продолжија протестите во центарот на Прилеп пред споменикот „Карпалак“. Покрај основните барања за исплата на бруто плата и на заостанатите плати и придонеси од 2012 година, бараат и ...

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“

Либертас - 12.02.2018

Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се тенденциозен обид да му се наштети приватно и како јавен функционер.

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско – бараат средби со претставници на Владата

Либертас - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар. Според претседателот на синдикатот Роберт Богданоски, не се откажуваат од ...

Вработените во „Еурокомпозит“ продолжуваат со протести

Фактор - 13.02.2018

Вработените во „Еурокомпозит“ продолжуваат со протести во центарот на Прилеп, пред споменикот „Карпалак“. Имаат низа барања кои очекуваат да бидат исполнети: исплата на бруто плата и заостанатите плати и придонеси од 2012, како и оставка на ...

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“

10без10 - 12.02.2018

Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се тенденциозен обид да му се наштети приватно и како јавен функционер.

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско...

Н.Македонија - 12.02.2018

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар.

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“

Правдико - 12.02.2018

Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се тенденциозен обид да му се наштети приватно и како јавен функционер.

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп- Градско

Стандард - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар. Според претседателот на синдикатот Роберт Богданоски, не се откажуваат од ...

Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава од „Еурокомпозит“

Локално - 12.02.2018

Генералниот директор на наменската фабрика „Еурокомпозит“ Александар Кузески ги демантира наводите во кривичната пријава на синдикатот на „Еурокомпозит“ и смета дека се тенденциозен обид да му се наштети приватно и како јавен функционер.

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско

Сител - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар. Според претседателот на синдикатот Роберт Богданоски, не се откажуваат од ...

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско

ТВ21 - 12.02.2018

Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска од 11 до 12 часот го блокираа магистралниот пат Прилеп-Градско на излезот од градот пред превојот Плетвар. Според претседателот на синдикатот Роберт Богданоски, не се откажуваат од ...