TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само еден вид маска навистина штити од коронавирусот, покажа ново германско истражување

Слободен Печат - 05.12.2021

Според вчера објавената студија на германскиот Институт „Макс Планк“, само еден вид заштитна маска нуди речиси непробојна заштита од заразување со коронавирусот, а тоа се маските од типот ФФП2 (во различни делови од светот позната и како Н95, КН95 ...

ФФП2 И КН95 МАСКИТЕ И ДО 100 ПАТИ ГО НАМАЛУВААТ РИЗИКОТ ОД ЗАРАЗА: Германските научници изнесоа најнова студија

Фактор - 05.12.2021

Ако и двајца луѓе носат соодветни медицински или, уште подобро, FFP2 маски, ризикот од зараза со ковид-19 драстично опаѓа, покажува сеопфатна студија на експертски тим од Институтот за динамика и самоорганизација, Макс Планк Гезелшафт во Готинген , ...

СТУДИЈА ДОКАЖАЛА: Само еден вид маска навистина спречува Ковид 19!

Екран - 04.12.2021

Маските FFP2 обезбедуваат многу висок степен на заштита од инфекција под услов да се носат правилно, според студијата на Институтот „Макс Планк“ во Гетинген објавена во саботата. „Доколку заразено и незаразено лице се сретнат во затворен простор и ...