TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коронакризата затвори дел од хотелите на охридско – струшкото крајбрежје

Алсат-М - 28.10.2020

Поголем дел од хотелите на Охридско-струшкото крајбрежје деновиве веќе ставија клуч на врата. Некои според информации на Алсат, планираат тоа да го направат на први ноември. Велат дека во услови кога не остваруваат никакви приходи, единствено ...

По бурното лето, хотелите во Охрид и Струга се празни, газдите очајни, најавуваат клуч на врата следниот месец

Алфа - 28.10.2020

Корона кризата остава несогледливи последици врз туризмот,безмалаку сите хотели на охридско-струшката ривиера заклучно со почетокот на месец ноември ќе затворат.Хотелиерите очајни,во безизез ги бројат последните денови пред да стават клуч на врата.

Коронакризата стави клуч на дел од хотелите во Охрид и Струга, хотелиерите велат состојбата е очајна

Сакам да кажам - 28.10.2020

Коронакризата затвори дел од хотелите на охридско-струшката ривиера. Повеќе од 20 проценти од хотелските легла не работат, а ист толкав број се очекува да се затвори во наредниот период. Разочараните хотелиери велат дека нивните капацитети се ...