TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Кичево се одржа пролетниот турнир во шах за слепи и слабовидни лица

Н.Македонија - 15.04.2019

Во организација на Здружението за слепи и слабовидни лица од Кичево, викендов во овој град се одржа пролетниот шаховски турнир , на кој учевствуваа шахисти од најголемите градови од земјава:Скопје, Тетово, Битола, Прилеп и домаќинот Кичево.

Зејно Бајрами победник на Кичевскиот шаховски турнир за слепи

ММС - 15.04.2019

Фото: Архива Зејно Бајрами од Кичево го освои првото место на Отворениот турнир во шах за слепи и слабовидни лица, во индивидуална конкуренција, кој практично беше и државно првенство, што во изминатите два дена се одржа во Кичево.

Зејно Бајрами од Кичево победник на шаховскиот турнир за слепи

Вечер - 15.04.2019

Кичевчанецот Зејно Бајрами го освои првото место на Отворениот турнир во шах за слепи и слабовидни лица, во индивидуална конкуренција, кој практично беше и државно првенство, што се одржа во Кичево.