TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Главниот обвинител на Хаити бара за убиството на претседателот да биде осуден премиерот

Слободен Печат - 14.09.2021

Главниот обвинител на Хаити побара од истражниот судија да го обвини премиерот Ариел Хенри за убиството на претседателот Жовенел Моиз и побара забрана за негово напуштање на земјата, пренесува Си-Ен-Ен.

Премиерот на Хаити го нарачал убиството на претседателот Моиз?

Локално - 14.09.2021

Главниот обвинител на Хаити побара од истражниот судија да го обвини премиерот Ариел Анри за убиството на претседателот Жовенел Моиз и ги повика официјалните да му забранат да ја напушти земјата.

Обвинителот на Хаити бара премиерот да биде обвинет за убиството на претседателот Моиз

Вечер Прес - 14.09.2021

Главниот обвинител на Хаити побара од истражниот судија да го обвини премиерот Ариел Анри за убиството на претседателот Жовенел Моиз и ги повика службениците да му забранат да ја напушти земјата.

Главниот обвинител на Хаити бара за убиството на претседателот да се обвини премиерот

Канал5 - 14.09.2021

Главниот обвинител на Хаити побарал од истражниот судија да го обвини премиерот Ариел Хенри за убиството на претседателот Џовенел Моис и побара забрана за напуштање на земјата. Оваа наредба е издадена истиот ден кога го повикал премиерот Хенри да се ...

Главниот обвинител на Хаити бара за убиството на претседателот да биде осуден премиерот

24Инфо - 14.09.2021

Државниот обвинител на Хаити побара од истражниот судија да го обвини премиерот Ариел Хенри за убиство на претседателот Жованел Моиз и побара да му се забрани да ја напушти земјата. Оваа наредба е издадена истиот ден кога тој го повикал премиерот ...