TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Велешката „фабрика“ се вклучува во изборот на Бојко Борисов?

Независен - 13.01.2021

Вкупно 9.839 евра. Толку платиле две веб страници за реклами на Фејсбук во корист на премиерот Бојко Борисов за нешто помалку од три месеци. Интересно е што меѓу модераторите на страниците има и Македонци.

Тролови од С. Македонија го билдаат рејтингот на Бојко Борисов во Бугарија

Deutsche Welle - 13.01.2021

Некој со врски во Македонија плаќа десетици илјади евра за да го фали Борисов на Фејсбук, пишува бугарскиот портал Офњуз. Интернет троловите од С. Македонија веќе беа активни при победата на Трамп во САД.

Тролови од С. Македонија го билдаат рејтингот на Бојко Борисов во Бугарија

Либертас - 13.01.2021

Некој со врски во Македонија плаќа десетици илјади евра за да го фали Борисов на Фејсбук, пишува бугарскиот портал Офњуз. Интернет троловите од С. Македонија веќе беа активни при победата на Трамп во САД,пишува Дојче веле.

Тролови од С Македонија го билдаат рејтингот на Бојко Борисов во Бугарија

Нова ТВ - 13.01.2021

Некој со врски во Македонија плаќа десетици илјади евра за да го фали Борисов на Фејсбук, пишува бугарскиот портал Офњуз. Интернет троловите од С. Македонија веќе беа активни при победата на Трамп во САД,пишува Дојче веле.

Интернет тролови плаќани од Македонија го фалат Борисов на Фејсбук

Телма - 13.01.2021

Некој со врски во Македонија плаќа десетици илјади евра за да го фали Борисов на Фејсбук, пишува бугарскиот портал Офњуз. Интернет троловите од С. Македонија веќе беа активни при победата на Трамп во САД,пишува Дојче ...

Тролови од Македонија го воспеваат Бојко Борисов во Бугарија

еМагазин - 13.01.2021

Иако датумот за парламентарните избори во Бугарија се уште не е познат, а официјално не е започната ниту предизборната кампања, анонимни лица веќе потрошиле десетина илјади евра за да го воспеваат бугарскиот премиер на Фејсбук, пишува истражувачкиот ...

По примерот на Трамп, ботови од Македонија работат на подигање на рејтингот на Борисов

Република - 13.01.2021

Иако датумот за парламентарните избори во Бугарија се уште не е познат, а официјално не е започната ниту предизборната кампања, анонимни лица веќе потрошиле десетина илјади евра за да го воспеваат бугарскиот премиер Бојко Борисов на Фејсбук, пишува ...

Ботови од Македонија работат на рејтингот на Борисов

PressingTV - 13.01.2021

Иако датумот за парламентарните избори во Бугарија се уште не е познат, а официјално не е започната ниту предизборната кампања, анонимни лица веќе потрошиле десетина илјади евра за да го воспеваат бугарскиот премиер Бојко Борисов на Фејсбук, пишува ...