TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петгодишен гејмер ја „убива“ конкуренцијата

Кајгана - 23.02.2021

Гејмер покажа неверојатни вештини во совладување на играта Valorant и сам победи четворица други играчи. Можеби сето ова немаше беше толку чудно, ако момчето немаше само пет години. На интернет кружи видео од момчето како ја игра Valorant, а сите ...

Жените сѐ повеќе време посветуваат на видеоигрите

Пулс24 - 22.02.2021

Просечниот гејмер има над 30 години и е татко на три деца. Но, сега, и 41 отсто од жените признаваат дека сакаат видеоигри, но не толку на конзоли или компјутери, туку најмногу на паметните телефони.