TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Макрадули од трибината во Тетово: 45 јавни објекти во 2019 добија еколошко затоплување, свесноста за заштита на ...

Centar - 22.01.2020

Во областа на заштитата на животната средина и борбата против загадувањето има видливи поместувања, свесноста е поголема, но потребно е вложување во начинот на греење и подобрување на енергетската ефикасност, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик ...

Макрадули: До 2024 година нема постои ниту една институција која загадува

Локално - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Инвертер клими во битолските училишта за да се намали загадувањето

Телма - 22.01.2020

Државните и локалните установи во Битола се и најголеми загадувачи, затоа што затоплувањето е на фосилни горива. ОУ „Кирил и Методиј“ е едно од најстарите во градот, а повеќе од еден век се затоплуваше со огревно дрво и годишно трошеше 130 метри ...

Велешкото здружение на пензионери од парно на нафта премина на инвертер клими

Опсервер - 22.01.2020

– Велешкото здружение на пензионери од крајот на декември од парно греење на нафта премина на еколошко затоплување со инвертер клими со што се придружи на кампањата на Владата за почист воздух.

Битола ќе добие уште една мерна станица

Тера - 21.01.2020

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули денеска најави дека дополнително уште една мерна станица ќе биде поставена во Битола, а другата во Гевгелија, во рамките на Интерект проектот што е со Република Грција.

Макрадули: Подготвуваме крупни измени во Законот за отпад

Слободен Печат - 21.01.2020

„Во собраниска процедура е закон предложен од група пратеници, а во Министерството се подготвуваат сериозни измени на Законот за отпад и третира многу повеќе работи отколку тоа што е поднесено во Парламентот“, рече Макрадули.

Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Слободен Печат - 21.01.2020

Макрадули посочи дека нема правни пречки за реализација на големиот еко-проект. Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно ...

Македонија вечерва се гуши: Додека Лисиче е најзагадено, Макрадули на крајот на зимата ветува субвенции за инвертор ...

Курир - 21.01.2020

И додека граѓаните едвај чекаат да помине зимото и загадениот воздух со него, заменик министерот за животна средина Јани Макрадули се мајтапи со граѓаните. Македонија вечерва повторно се гуши.

Зимата на половина, Макрадули допрва ќе дели инвертор клими

Република - 21.01.2020

На два месеци пред завршувањето на зимата власта ќе го стартува долго најавуваниот проект за инвертор клими. Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули нагласи дека се расчистени се сите правни дилеми за реализација.

Макрадули: Во МЖСПП се подготвуваат крупни измени во Законот за отпад

24 Вести - 21.01.2020

Со популистички методи не се решаваат проблемите во животната средина, и посебно не пред избори, изјави заменик министерот во Министерството за животната средина и просторно планирање Јани Макрадули за време на денешната посета во Битола најавувајќи ...

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Бриф - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Локално - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Press24 - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

24Инфо - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Frontline - 21.01.2020

Макрадули посочи дека нема правни пречки за реализација на големиот еко-проект. -Расчистени се сите правни дилеми, пренесени се финансиските средства до општините, а тие со своја програма ќе ги определат зоните и ќе овозможат имплеметација на ...

Стартува проектот клима инвертери за граѓаните

Вечер - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните стартува денеска, веднаш по владината седница во Штип. Заменик министерот на Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, посочи дека нема правни пречки за реализација на големиот ...

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес

Иновативност - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Одлична вест за граѓаните: Државата дели по 1000 евра за инвертер клими во домаќинствата – проектот стартува денес

Centar - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Проектот за инвертер клими за граѓаните стартува денеска, најави Макрадули

Фокус - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули: Проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

Либертас - 21.01.2020

– Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Макрадули најави дека проектот за клима инвертери за граѓаните стартува денеска

МКД - 21.01.2020

Проектот клима инвертери за граѓаните ќе стартува денес, веднаш по владината седница во Штип, најави заменик министерот во Министерството за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Пензионерското друштво од Велес се модернизираше со инвертер клими

MakPress - 22.01.2020

Велешкото здружение на пензионери од крајот на декември од парно греење на нафта премина на еколошко затоплување со инвертер клими со што се придружи на кампањата на Владата за почист воздух.

Макрадули од трибината Агенда Воздух 20-24: Преземаме одговорност, до 2024 година да не постои ниту една институција ...

24Инфо - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Макрадули: Преземаме одговорност до 2024 година да не постои ниту една институција која загадува

Макфакс - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна заменик министерот за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во организација на СДСМ вечерва ...

Макрадули: Преземаме одговорност до 2024 година да не постои ниту една институција која загадува

Точка - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна заменик министерот за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во организација на СДСМ вечерва ...

Макрадули: Преземаме одговорност, до 2024 година да не постои ниту една институција која загадува

Канал5 - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година. Ова го истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Макрадули: До 2024. да не постои ниту една институција која загадува

iPortal - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Макрадули од трибината Агенда Воздух 20-24: Преземаме одговорност, до 2024 година да не постои ниту една институција ...

Centar - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Макрадули од трибината Агенда Воздух 20-24: Преземаме одговорност, до 2024 година да не постои ниту една институција ...

Скопје1 - 22.01.2020

Да не постои ниту една институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, истакна членот на ЦО на СДСМ и заменик министер за животна средина Јани Макрадули на трибината Агенда Воздух 20-24 која во ...

Макрадули од трибината Агенда Воздух 20-24: Преземаме одговорност, до 2024 година да не постои ниту една институција ...

Frontline - 22.01.2020

(ВИДЕО) Ја повикувам и опозицијата заедно со граѓанскиот сектор и академската заедница, да постигнеме договор со кој ќе утврдиме просторен план, ќе постигнеме зелена платформа, рече Макрадули Да не постои ниту една институција која загадува воздух, ...