TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се уште на плата за 160 поранешни вработени во фабриката Тетекс Јарн Лимитед во Тетово

Телма - 16.09.2020

Неуспешна беше и денешната средба на поранешните вработени во фабриката за предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед во Тетово со раководството. На барањето да им бидат исплатени двете заостанати плати за месеците февруари и март, на работниците им било ...

Поранешните вработени во Тетекс јарн сеуште ги бараат заостанатите плати и правдата за принудните откази

Алфа - 16.09.2020

Поранешните вработени во Тетекс јарн сеуште бараат начини како да си ги добијат заостанатите две плати, но и правдата што биле изиграни принудно потпишувајќи договори, со што од март годинава, останаа без работа.

Работниците на Тетекс Јарн се уште ги немаат добиено платите за февруари и март

Опсервер - 16.09.2020

Т етово, 16 септември 2020 () – Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед се уште ги немаат добиено платите за февруари и март, по затворањето на фабриката на 1 април.

Работниците на Тетекс Јарн се уште ги немаат добиено платите за февруари и март

Канал5 - 16.09.2020

Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед се уште ги немаат добиено платите за февруари и март, по затворањето на фабриката на 1 април. Тие денеска повторно добиле негативен одговор од управителот и ...

За овие луѓе никако да дојде животот ветуван од Заев: 160 работници од фабриката „Тетекс Јарн“ немаат земено плата за ...

Курир - 16.09.2020

Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед се уште ги немаат добиено платите за февруари и март, по затворањето на фабриката на 1 април. Тие денеска повторно добиле негативен одговор од управителот и ...

Работниците на Тетекс Јарн се уште ги немаат добиено платите за февруари и март

Либертас - 16.09.2020

Т – Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед се уште ги немаат добиено платите за февруари и март, по затворањето на фабриката на 1 април. Тие денеска повторно добиле негативен одговор од управителот ...

Работниците на „Тетекс Јарн“ обвинуваат: Газдите нѝ должат две плати, велат нема извоз, а продадоа 60 тони железо од ...

+инфо - 16.09.2020

Работниците денеска апелираа да им помогне владата да ги земат платите за февруари и март пред затворање на погонот. Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница „Тетекс Јарн Лимитед“ се уште ги немаат добиено платите за ...

Работниците на Тетекс Јарн се уште ги немаат добиено платите за февруари и март

Вечер Прес - 16.09.2020

Околу 160 работници од фабриката за производство на предиво и волница Тетекс Јарн Лимитед се уште ги немаат добиено платите за февруари и март, по затворањето на фабриката на 1 април. Тие денеска повторно добиле негативен одговор од управителот и ...