TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто и како Бугарија стана „миленичето на Европа“?

Н.Македонија - 04.03.2024

Ветото што Бугарија го стави на македонскиот евроинтегративен процес, без оглед на сите ветувања од страна на Европската Унија дека промената на името е последниот услов за почеток на пристапните преговори, покажува дека официјална Софија ...

„НЕ НИ ТРЕБАТЕ!“: Ладен „туш“ од Унгарија за Украина

Вечер Прес - 02.03.2024

За да се обезбеди сигурност во снабдувањето со енергија, Будимпешта нема потреба од транзит низ Украина. Ова за РИА Новости го изјави унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто.

Две земји играат важна улога: „Рускиот гас минува низ нас“

Во Центар - 02.03.2024

Бугарија и Турција ќе останат сигурни транзитни рути за испорака на гас во Унгарија, обезбедувајќи ја енергетската безбедност на земјата. Ова го изјави унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто по билатералните разговори со бугарскиот и ...

Две земји играат важна улога: „Рускиот гас минува низ нас“

Пулс24 - 02.03.2024

Бугарија и Турција ќе останат сигурни транзитни рути за испорака на гас во Унгарија, обезбедувајќи ја енергетската безбедност на земјата.Ова го изјави унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто по билатералните разговори со бугарскиот и ...