TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експертите тврдат дека овие 2 собни растенија ја намалуваат влагата и спречуваат настанување мувла во домот

Точка - 15.11.2023

Собните растенија не се само декоративни, тие се проверен начин да го оплемените својот животен простор и можат да бидат многу корисни. Некои од нив ги одбиваат инсектите, некои прекрасно го прочистуваат воздухот,а некои во зимските месеци се ...

Како да спречите кондензација на прозорци? И зошто треба да го сторите тоа?

Кумановски м. - 14.11.2023

Кондензација на прозорци може да се формира кога има голема температурна разлика помеѓу внатрешната и надворешната температура. Кога е однадвор, кондензацијата во суштина е роса и исчезнува кога сонцето ќе го загрее прозорецот.

Како да спречите кондензација на прозорите во домот, и зошто треба?

Попара - 14.11.2023

Кондензација може да се формира на прозорците кога има голема разлика помеѓу внатрешната и надворешната температура. Кога е однадвор, кондензацијата во суштина е роса и исчезнува кога сонцето ќе го загрее прозорецот.