TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев ветува дека новиот план ќе биде еднаков за сите! – Субвенции за плати има, бидејќи има дискриминација?!

ТВ21 - 27.09.2020

Владиниот план за охрабрување и соработка со бизнис секторот за поддршка на добрите меѓуетнички односи и вредности на толеранција, застапеност и взаемна доверба, и во нивната работна средина, ќе функционира еднакво за сите заедници во земјава, вети ...

БЕСИМИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕТО НА АЛБАНЦИ: Главниот извршен директорот на Гугл е од Индија

Денешен - 27.09.2020

Македонскиот министер за финансии Фатмир Бесими за најавите дека ќе се воведе поддршка за вработувања на Албанци во приватниот сектор, во интервјуто за Радио Слободна Европа вели дека „квалитетот ќе биде пресуден за вработување на пазарот на труд, ...

Бесими за РСЕ: Ќе промовираме диверзитет по примерот на светски фирми како Гугл

360 степени - 27.09.2020

Во економијата квалитетот ќе биде пред сè, тој ќе биде детерминирачки, вели министерот за финансии Фатмир Бесими во интервју за Радио Слободна Европа . Тој вели дека Владата ќе промовира диверзитет при вработување во бизнис секторот, како што тоа се ...

Бесими - Квалитетот пресуден за врботување, но ќе промовираме и различности

Р.С.Европа - 27.09.2020

Во економијата квалитетот ќе биде пред сè, тој ќе биде детерминирачки, вели министерот за финансии Фатмир Бесими во интервју за Радио Слободна Европа. Тој вели дека Владата ќе промовира диверзитет при вработување во бизнис секторот, како што тоа се ...

Бесими за етничките вработувања: Еден Гугл има главен извршен директор кој е од Индија

Expres - 27.09.2020

Во програмата на Владата за 2020-2024 година има формулација во однос на тоа дека владата во соработка со приватниот сектор ќе го охрабри и ќе го поттикне со цел за поддршка и промовирање на добри меѓуетнички односи и толеранција, со цел тоа да ...

Бесими за вработувањата по етнички клуч: Ако може во Гугл извршен директор да биде Индиец….

Локално - 27.09.2020

Во програмата на Владата за 2020-2024 година има формулација во однос на тоа дека владата во соработка со приватниот сектор ќе го охрабри и ќе го поттикне со цел за поддршка и промовирање на добри меѓуетнички односи и толеранција, со цел тоа да ...

Бесими за вработувањата по етникум: Квалитетот е детерминирачки, идејата е диверзитетот да биде позитивна вредност

Frontline - 27.09.2020

Во програмата на Владата за 2020-2024 година има формулација во однос на тоа дека владата во соработка со приватниот сектор ќе го охрабри и ќе го поттикне со цел за поддршка и промовирање на добри меѓуетнички односи и толеранција, со цел тоа да ...

Заев ветува дека новиот план ќе биде еднаков за сите! – Субвенции за плати има, бидејќи има дискриминација?!

4NEWS - 27.09.2020

Владиниот план за охрабрување и соработка со бизнис секторот за поддршка на добрите меѓуетнички односи и вредности на толеранција, застапеност и взаемна доверба, и во нивната работна средина, ќе функционира еднакво за сите заедници во земјава, вети ...

Бесими за вработувањата по етнички клуч: Ако може во „Гугл“ извршен директор да биде Индиец…

Република - 27.09.2020

Во програмата на Владата за 2020-2024 година има формулација во однос на тоа дека владата во соработка со приватниот сектор ќе го охрабри и ќе го поттикне со цел за поддршка и промовирање на добри меѓуетнички односи и толеранција, со цел тоа да ...