TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) Револуционерните импланти го трансформираа животот на пациент со тешка повреда на ’рбетот

Точка - 27.05.2023

Новото истражување на швајцарските научници претставува значаен чекор кон трансформирањето на животите на луѓето со парализа. Револуционерен експеримент спроведен од истражувачи од Швајцарскиот федерален институт за технологија во Лозана (EPFL) го ...

Мозочниот имплант му помага на парализиран човек да оди

4NEWS - 26.05.2023

Парализиран човек можел да оди само размислувајќи за тоа, благодарение на електронските мозочни импланти за кои вели дека му го промениле животот. 40-годишниот Холанѓанец Герт-Јан Оскам бил парализиран во сообраќајна несреќа со велосипед пред 12 ...