TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каде потрошија граѓаните три милијарди евра кои им ги позајмиле банките

Фактор - 22.07.2021

Граѓаните и фирмите во јуни годинава кон банките должат дури шест милијарди евра, што на годишно ниво е раст од пет проценти. Задолжувањето расте од месец во месец, а само физичките лица должат поовеќе од половина од оваа сума или до крајот на ...

НБ: Раст нa депозитите за 6,8% и на кредитите за 5,1%

Пари - 22.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Живот на кредит во Северна Македонија

Deutsche Welle - 22.07.2021

Додека едни живеат на кредит, други штедат во евра. Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките. Најмногу се задолжувале на картички и за станбени кредити. Граѓаните летово сѐ повеќе се задолжувале на кредитните картички за да ...

Живот на кредит во Северна Македонија

Либертас - 22.07.2021

Додека едни живеат на кредит, други штедат во евра. Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките. Најмногу се задолжувале на картички и за станбени кредити, пренесува Дојче веле Граѓаните летово сѐ повеќе се задолжувале на ...

Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките

Вечер Прес - 22.07.2021

Додека едни живеат на кредит, други штедат во евра. Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките. Најмногу се задолжувале на картички и за станбени кредити, пренесува Дојче веле Граѓаните летово сѐ повеќе се задолжувале на ...

Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките

Скопје24 - 22.07.2021

Додека едни живеат на кредит, други штедат во евра. Македонските граѓани во просек должат над 1.500 евра на банките. Најмногу се задолжувале на картички и за станбени кредити, пренесува Дојче веле.

Граѓаните живеат на кредити, за една година пораст од околу 9%

Сител - 21.07.2021

Живот на кредит. Граѓаните се повеќе се задолжувааат за да преживеат. До јуни вкупно за кредити должат 3 милијарди 153 милиони евра, што е годишен раст од над скоро 9, објави Народната банка.

Во првото полугодие - раст на кредитите и на депозитит

24 Вести - 21.07.2021

Првото економско полугодие заврши со раст на кредитите и на депозитите. Од НБМ соопштија дека на годишно ниво, во јуни е регисртран пораст на депозитите за 6,8% а на кредитите за 5,1%. На крајот од јуни вкупната кредитна изложеност на банките ...

Народна Банка: Растат депозитите и кредитната поддршка

Република - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Канал5 - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Нетпрес - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Бизнис Вести - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Најголем пораст кај станбените и потрошувачките кредити, пад кај автомобилските

Независен - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Се повеќе се живее на кредити: Годишен раст од скоро 9%

MakPress - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Либертас - 21.07.2021

– Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Опсервер - 21.07.2021

– Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Народна банка: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Банкарство.мк - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 проценти што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Вечер Прес - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

НБ: Станбените кредити со годишен раст од 14,7 проценти

Пари - 21.07.2021

Гледано според намената на кредитите одобрени на физичките лица во јуни потрошувачките и станбените кредити, како најзастапени категории, бележат месечно зголемување од 1,3 и 1,9 отсто, а годишниот раст изнесува 7,9 и 14,7 отсто, стои во извештајот ...

НБ: Продолжуваат да растат и депозитите и кредитите

Иновативност - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Раст на депозитите и на кредитите во јуни

еМагазин - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.

Живот на кредит: Растат депозитите и кредитната поддршка

Lider - 21.07.2021

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари, а во помала мера и на долгорочните депозити до две години и краткорочните депозити, при пад кај готовите пари во оптек.