TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Куршум од револверот на убиецот на Џон Ленон ќе биде ставен на аукција

Слободен Печат - 29.02.2024

Куршум, испукан од револверот што го уби музичарот Џон Ленон во 1980 година, ќе се најде на аукција во англискиот град Њукасл на Тајн и се очекува да достигне цена од 2.300 евра. Аукциската куќа „Андерсон и Гарланд“ ќе го продаде во име на ...

КУРШУМОТ ШТО ГО УБИЛ ЛЕНОН НЕ Е НА ПРОДАЖБА Му припаѓал на полицаец кој бил нападнат, па го добил за извинување

+инфо - 29.02.2024

Според аукциската куќа „Андерсон и Гарланд“ со седиште во Њукасл, куршумот првично му припаѓал на Брајан Тејлор кој служел како главен началник на полицијата во Нортамбрија во Велика Британија.

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

Република - 29.02.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

Frontline - 29.02.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

365 - 29.02.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

Канал5 - 29.02.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција, еве колкава цена се очекува

Курир - 29.02.2024

Атентаторот на Џон Ленон – Марк Дејвид Чепмен, кој сега има 68 години, отслужува доживотна затворска казна. Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот ...

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

Бриф - 29.02.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

MakPress - 01.03.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Куршум од пиштолот што го уби Џон Ленон оди на аукција

Либертас - 01.03.2024

Куршум испукан од пиштолот употребен за убиството на Џон Ленон во Њујорк во 1980 година, ќе биде понуден на наддавање денеска во британскиот град Њукасл. Се очекува да достигне цена од 2.000 фунти (околу 2.350 евра).

Бизарно: Куршум од оружјето на убиецот на Ленон оди на аукција

Попара - 01.03.2024

Куршумот испукан од револверот што го уби Џон Ленон во Њујорк во 1980 година ќе се најде на аукција во англискиот град Њукасл на Тајн во четврток и се очекува да достигне цена од 2.300 евра.