TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се чисти Калиманското езеро откако се наполни со отпад по последните врнежи

Телма - 15.01.2022

Калиманско езеро доживеа голема еколошка катастрофа по поплавите, во него завршија илјадници тони на отпад, кои пловат по површината на водата. 50 доброволци од општините Делчево, Македонска Каменица, Пехчево, како и ловџии од Пијанечко денеска само ...

Започна акцијата за чистење на Калиманско Езеро

Канал5 - 15.01.2022

Во Македонска Каменица во тек најавената акција за чистење на Калиманско Езеро. Тешко достапните места во езерото, кое се наполни со отпад по последните внежи во Пијанечко-малешевскиот регион се чистеа со моторни чамци, додека останатиот отпад го ...

Викендов ќе се одржи најавената акција за чистење на Калиманско Езеро

ТВ21 - 14.01.2022

Во Македонска Каменица утре и задутре ќе се одржи најавената акција за чистење на Калиманско Езеро. За учество во акцијата, како што информираше организаторот Александар Дончевски, пријавени се повеќе невладини организации, здруженија на граѓани, ...

Викендов ќе се одржи најавената акција за чистење на Калиманско Езеро

MakPress - 14.01.2022

Во Македонска Каменица утре и задутре ќе се одржи најавената акција за чистење на Калиманско Езеро. За учество во акцијата, како што информираше организаторот Александар Дончевски, пријавени се повеќе невладини организации, здруженија на граѓани, ...