TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Интензивни подготовки за матурски испит на средношколците во Штип

Сител - 30.05.2024

Речиси 15 илјади ученици што завршуваат средно образование, се пријавиле за полагање на првиот од двата екстерни испита од државната матура – мајчин јазик и литература. Матурантите интезивно се подготвуваат за полагање на државната матура на ...

Државна матура ќе полагаат 866 ученици во 5 средни училишта во Куманово

Kumanovo News

Во сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Курир - 30.05.2024

Според податоците на Државниот испитен центар (ДИЦ), организатор на полагањето на државната матура, за јунската сесија се пријавени 10 088 кандидати за испитот по македонски јазик и литература, 4189 за албански јазик и литература и 315 кандидати за ...

ЌЕ СЕ СПРЕЧИ ЛИ ПРЕПИШУВАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА? Тестаторите треба да отворат 4 очи, а тиe што ќе замижат ќе бидат избркани

+инфо

В сабота почнува полагањето на државната матура

Слободен Печат

В сабота матурантите ќе го полагаат првиот од двата екстерни испита од државната матура

ММС

В сабота почнува полагањето на државната матура со првиот екстерен испит

А1 On

Во сабота почнува полагањето на државната матура, воведени неколку промени

Press24

Во сабота почнува полагањето на државната матура

Скопје инфо

Република Градска Сакам да кажам Денешен Gostivarpress.mk

Вo сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Скопје1 - 30.05.2024

Во тек се подготовките за претстојното полагање на државната матура кое треба да се случи в сабота, на 1 јуни. Вработени во Државниот испитен центар (ДИЦ) во моментов ги пакуваат веќе испечатените тестови по предметот мајчин јазик.

В сабота се полага првиот екстерен испит од државната матура

360 степени

В сабота се полага првиот екстерен испит од државната матура

365

Пред да влезат во холот в сабота, матурантите ќе ги исклучуваат телефоните и ќе ги оставаат на страна

Мета - 30.05.2024

Во тек се подготовките за претстојното полагање на државната матура кое треба да се случи в сабота, на 1 јуни. Вработени во Државниот испитен центар (ДИЦ) во моментов ги пакуваат веќе испечатените тестови по предметот мајчин јазик.

Пред да влезат во холот в сабота, матурантите ќе ги исклучуваат телефоните и ќе ги оставаат на страна

Радио МОФ

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Нова ТВ - 30.05.2024

Речиси 15 илјади ученици што завршуваат средно образование, оваа сабота ќе го полагаат првиот од двата екстерни испита од државната матура – мајчин јазик и литература. Новина во оваа учебна година е тоа што наместо во училници, тестовите ќе се ...

Вo сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Телма

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

ТВ21

Во сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Нетпрес

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Независен

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Бриф

Вo сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Либертас

OhridNews Н.Македонија Факултети Сител Zoom Канал5 Во Центар

В сабота почнува полагањето на државната матура

Алсат-М - 30.05.2024

Речиси 15 илјади ученици што завршуваат средно образование, оваа сабота ќе го полагаат првиот од двата екстерни испита од државната матура – мајчин јазик и литература. Новина во оваа учебна година е тоа што наместо во училници, тестовите ќе се ...

Матурантите ќе полагаат во холовите и училишните спортски сали за да не можат да препишуваат

Локално

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

24 Вести