TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Гугл“ ќе инвестира 2,2 милијарди евра во Грција и ќе отвори 20.000 работни места

Сакам да кажам - 30.09.2022

„Гугл“ објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на земјата во обидите да стане светски технолошки центар. Договорот предвидува инвестиции од 2,2 милијарди евра и отворање околу ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Опсервер - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Вечер Прес - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

MakPress - 30.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

ЗАЕВ ЈА УТНАЛ САМО ЛОКАЦИЈАТА: Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во ...

Денешен - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.

ЗАЕВ ЈА “УТНАЛ“ ЛОКАЦИЈАТА: Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во Македонија!

Курир - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.

Заев ја „утнал“ локацијата: Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во Македонија!

Република - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.

ЗАЕВ ЈА “УТНАЛ“ ЛОКАЦИЈАТА: Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во Македонија!

Lider - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.

Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во Македонија!

Нетпрес - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.