TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трескавец сеуште нема водовод

Сител - 08.11.2019

И годинава нема решение за проблемот со водоснабдувањето на манастирот Трескавец. Иако изградбата на новите конаци вредна околу 2 милиони евра е скоро готова овој горлив проблем не дозволува да се направи технички прием.

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

Локално - 08.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...

Обновата на конаците на манастирот Трескавец е при крај

Слободен Печат - 08.11.2019

Манастирскиот комплекс не може да биде официјално ставен во употреба, затоа што не е решено едно од најголемите прашања, односно водоводот до манастирот. Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот ...

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец е при крај

iPortal - 08.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...

Обновените конаци на Трескавец ќе чекаат вода до пролет

+инфо - 08.11.2019

Манастирскиот комплекс не може да биде официјално ставен во употреба затоа што не е решено едно од најголемите прашања, односно водоводот до манастирот, за што, според отец Калист, кој е единствениот жител на манастирот, има проект од 2012 година.

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

Либертас - 08.11.2019

– Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу ...

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

24Инфо - 08.11.2019

– Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу ...

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

Press24 - 08.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...

Обновените конаци на Трескавец ќе чекаат вода до пролет

Нетпрес - 08.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...

Трескавец сеуште нема водовод

4NEWS - 08.11.2019

И годинава нема решение за проблемот со водоснабдувањето на манастирот Трескавец. Иако изградбата на новите конаци вредна околу 2 милиони евра е скоро готова овој горлив проблем не дозволува да се направи технички прием.

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

Вечер Прес - 08.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...

Исмаили: Обновата на конаците на Трескавец при крај

Опсервер - 09.11.2019

Процесот на обнова на конаците на манастирот Трескавец го доведовме до крај, изјави министерот за култура Хусни Исмаили при неговата прва посета на прилепските културни институции и на манастирот Трескавец кој три и пол години се гради со околу два ...