TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SpaceX во текот на викендот ќе лансира сателити за интернет

Кајгана - 14.02.2018

Компанијата SpaceX планира да лансира сателити за интернет во текот на овој викенд, а тоа е само дел до поголемиот план кој подразбира испраќање на неколку илјади сателити во орбитата во следните неколку години.

Кој би ја изнајмил Меѓународната вселенска станица?

Оff.net - 14.02.2018

Се изнајмува: функционална вселенска станица моментално во вселената, со простор за 8 луѓе и фантастичен поглед кон Земјата. Може да се користи како хотел, лабораторија или занимална без гравитација. Цена: 3 до 4 милијарди долари годишно.

Најголемите проблеми за испраќање луѓе на Марс: Ракета, радијација и депресија

USB - 14.02.2018

Постојат три основни проблеми кои што засега го спречуваат испраќањето на човек на Марс – недостаток на квалитетна ракета, радијацијата во вселената, но и депресијата. Според експертите, испраќањето на човечки екипаж на Марс би чинело премногу, ...

Успешно лансирана ракетата „Сојуз“ кон Меѓународната вселенска станица

Телма - 13.02.2018

Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум. Лансирањето беше одложено поради програмска грешка во компјутерите на ракетите.

SpaceX во текот на викендот ќе лансира сателити за интернет

USB - 15.02.2018

Компанијата SpaceX планира да лансира сателити за интернет во текот на овој викенд, а тоа е само дел до поголемиот план кој подразбира испраќање на неколку илјади сателити во орбитата во следните неколку години.

Успешно лансирана ракетата „Сојуз“ кон Меѓународната вселенска станица

Сител - 13.02.2018

Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум. Лансирањето беше одложено поради програмска грешка во компјутерите на ракетите.

Успешно лансирана ракетата „Сојуз” кон Меѓународната вселенска станица

Слободен Печат - 13.02.2018

Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум. Лансирањето беше одложено поради програмска грешка во компјутерите на ракетите.

Ракетата „Сојуз“ успешно лансирана кон Меѓународната вселенска станица...

Н.Македонија - 13.02.2018

Ракетата „Сојуз“ успешно лансирана кон Меѓународната вселенска станица Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум.

Успешно лансирана ракетата „Сојуз“ кон Меѓународната вселенска станица

А1 On - 13.02.2018

Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум. Лансирањето беше одложено поради програмска грешка во компјутерите на ракетите.

Успешно лансирана ракетата „Сојуз“ кон Меѓународната вселенска станица

+инфо - 13.02.2018

Ракетата со товарен вселенски брод, во кој има храна, гориво, вода, лекови и други неопходни работи за членовите на Станицата. Руската ракета „Сојуз“ денеска е лансирана кон Меѓународната вселенска станица, два дена подоцна од планираниот датум.