TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

YouTube ќе забрани објавување опасни шеги и предизвици

Иновативност - 17.01.2019

YouTube ќе забрани објавување видеа на кои се прикажани опасни или емоционално вознемирувачки шеги и предизвици. Одлуката беше донесена откако некои предизвици и шеги објавени на оваа платформа резултираа со смртни случаи или повреди.

YouTube ги забранува опасните вирални предизвици и пренкови

Телефони.мк - 17.01.2019

YouTube конечно реагира на опасните видео записи во кои младите возат автомобили со врзани очи, јадат капсули со детергент, си играат со оружје и друго. Смрт, тешки повреди и долгорочни трауми се само некои од последиците, од таканаречени предизвици ...

Јутјуб ги забрани видеата со опасни „предизвици“

МКД - 16.01.2019

Видеата кои прикажуваат ризични акробации нема да се толерираат, вели јутјуб. Во последниве години се пријавени повеќе смртни случаи поврзани со предизвици на Јутјуб. Јутјуб доцна во вторникот објави дека ќе ги тргне видеата кои прикажуваат опасни ...

YouTube ги забрани видеата со предизвици и шеги кои можат да предизвикаат сериозни повреди

Smartportal - 16.01.2019

Ваквите појави се можеби многу ретки кај нас, но САД може да се каже дека се познати по “глупостите” што ги прават одредена група на луѓе, која и не е така мала. Изминатиот период во САД стана популарно да се објави видео од предизвик мотивиран од ...

YouTube ќе забрани објавување опасни шеги и предизвици

Студенти - 17.01.2019

YouTube ќе забрани објавување видеа на кои се прикажани опасни или емоционално вознемирувачки шеги и предизвици. Одлуката беше донесена откако некои предизвици и шеги објавени на оваа платформа резултираа со смртни случаи или повреди.

YouTube забранува снимки кои се сметаат опасни и штетни (ВИДЕО)

USB - 16.01.2019

Во дополнувањето и појаснувањето на правилата за авторите на содржини, YouTube експлицитено забрани поставување на снимки на потенцијално опасни “шеги” на својот сервис. Интернет трендовите кои се вртат околу разновидните предизвици често стануваат ...

(Видео) „Јутјуб“ ќе забрани објавување опасни шеги, предизвици и измами

Макфакс - 16.01.2019

„Јутјуб“ ќе забрани прикажување на видео исечоци на кои се прикажуваат опасни или емоционално вознемирувачки шеги, предизвици или измами, објави Би-би-си. Одлуката е донесена откако некои предизвици и измами резултирале со смрт или повреди, а ...

„Јутјуб“ ќе забрани објавување опасни шеги, предизвици и измами

Centar - 16.01.2019

„Јутјуб“ ќе забрани прикажување на видео исечоци на кои се прикажуваат опасни или емоционално вознемирувачки шеги, предизвици или измами, објави Би-би-си. Одлуката е донесена откако некои предизвици и измами резултирале со смрт или повреди, а ...