TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промовирана иницијативата за формирање нова партија во Охрид

OhridNews - 13.01.2018

Членови на Иницијативниот комитет за основање на партијата Граѓанска демократска иницијатива - ГДУ, денеска се сретнаа со граѓаните на Охрид. Балканскиот Ерусалим е третиот град по Куманово и Кичево, што беше посетен од активистите на ГДУ.

Иницијатива за нова политичка партија

ТВМ - 13.01.2018

На повидок нов политичи субјект, Граѓанско демократска Унија. Во тек е прибирање на потписи за формирање на новата партија. Петар Колев од иницијативниот комитет вели дека станува збор за политичка опција со јасна визија, принципи и цели која ќе ...

ГДУ во посета на Охрид, следна станица Битола (ФОТО)

Поглед - 13.01.2018

Денеска во 12 часот членови на Иницијативниот комитет за основање на ГДУ се сретнаа со граѓаните на Охрид. Балканскиот Ерусалим е третиот град по Куманово и Кичево, што беше посетен од активистите на ГДУ.

ГДУ продолжува со своите активности на терен, денеска беа во посета на Кичево (ФОТО)

Поглед - 12.01.2018

ГДУ во посета на Кичево Денеска со почеток од 17 часот членови на Иницијативниот комитет на ГДУ се сретнаа со граѓаните на Кичево. Оваа посета е дел од активностите на ИК на ГДУ, што има за цел да ги запознае граѓаните со основните цели и принципи ...

Колев: Местото на Македонија е во ЕУ

Поглед - 12.01.2018

Членот на ИК на Граѓанско Демократска Унија – ГДУ Петар Колев на својот ФБ профил вели дека иднината на Република Македонија е во семејството на ЕУ и НАТО, нгласувајќи дека е неопходно сите да се посветат на реалните промени со цел истото да се ...