TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Брнс за Коха: За изборот на премиерот одлучуваат пратениците

Телма - 01.08.2020

Новата влада да се формира во предвидените рокови и да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19 порачува амбасадорката на САД во Македонија Кејт Мери Брнс. Таа за весникот на албански јазик Коха вели дека во парлементарен систем, ...

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Опсервер - 01.08.2020

Скопје, 1 август 2020 () – Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.

Брнс за КОХА: Новата влада да се формира во предвидените рокови, премиерот е во рацете на пратениците

Либертас - 01.08.2020

Новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Во парлементарна систем, премиерското место е работа на парламентарното мнозиство, инаку САД ќе соработува со сите политички ...

Брнс: Лидерите на политичките партии да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите што е можно поскоро

Локално - 01.08.2020

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги ...

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Вечер - 01.08.2020

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги ...

Брнс: Формирањето на влада е во рацете на пратениците, нова влада за справување со корупцијата и неказнивоста на ...

Република - 01.08.2020

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги ...

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Алсат-М - 01.08.2020

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Независен - 01.08.2020

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.

Брнз порача Влада да се формира во предвидените рокови

+инфо - 01.08.2020

На прашањето за идејата на ДУИ за прв албански премиер, американската амбасадорка оценува дека плуралистичкиот систем на земјава овозможува избор на премиер со гласови на мнозинство пратеници, без оглед на етничката припадност.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Слободен Печат - 01.08.2020

На прашањето за идејата на ДУИ за прв албански премиер, американската амбасадорка оценува дека плуралистичкиот систем на земјава овозможува избор на премиер со гласови на мнозинство пратеници, без оглед на етничката припадност.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Фокус - 01.08.2020

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Press24 - 01.08.2020

Американската амбасадорка во Македонија Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Канал5 - 01.08.2020

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха" порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19.