TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците успеале да протолкуваат две скриени страници од дневникот на Ана Франк

Макфакс - 17.05.2018

Користејќи техника за дигитална обработка на фотографии, научниците успеале да прочитаат две страници од прочуениот воен дневник на Ана Франк. Страниците што биле прекриени со заштитна хартија откриле непристојни шеги и објаснувања за сексот и ...

Скриени страници: „Непристојни“ шеги откриени во дневникот на Ана Франк

+инфо - 16.05.2018

Фондацијата Ана Франк, од каде што го објавија откритието, наведува дека тоа ќе помогне за да се објасни заинтересираноста на Ана Франк за сексуалноста. Користејќи техники за дигитална обработка на фотографии, научниците успеале да прочитаат две ...

Откриена уште една мистерија околу Дневникот на Ана Франк

Курир - 16.05.2018

Користејќи дигитални техники за обработка на фотографии, стручни лица прочитаа две страници од познатиот Дневник на Ана Франк, кои девојката ги прекрила со кафеава заштитна хартија. На тие страници, 13 годишната Ана, Еврејка која за време на Втората ...

Неверојатно откритие: Прочитани сокриени страници од дневникот на Ана Франк, немаат врска со нацистите

Точка - 16.05.2018

Научниците користејќи техники за дигитална обработка на фотографии, успеале да прочитаат две страни од славниот воен дневник на Ана Франк, и откриле непристојни шеги за сексот и проституцијата.

Дневникот на Ана Франк откри интимни детали

Н.Македонија - 16.05.2018

Користејќи дигитални техники за обработка на фотографии, стручни лица прочитаа две страници од познатиот Дневник на Ана Франк, кои девојката ги прекрила со кафеава заштитна хартија. На тие страници, 13 годишната Ана, Еврејка која за време на Втората ...

Скриените страници на дневникот на Ана Франк кријат “непристојни“ детали

Канал5 - 16.05.2018

Користејќи ја техниката на дигитална обработка на фотографии, научниците успеале да прочитаат две страници од познатиот воен дневник на Ана Франк, кои девојчето ги прекрила со кафена заштитна хартија.

Mистерија за дневникот на Ана Франк е откриена за јавноста

Женски магазин - 16.05.2018

Со дигитални техники за обработка на фотографии, стручни лица прочитаа две страници од познатиот Дневник на Ана Франк, кои девојката ги прекрила со кафеава заштитна хартија. 13 годишната Еврејка која за време на Втората светска војна се криела во ...

Откриена уште една мистерија околу Дневникот на Ана Франк

Сител - 16.05.2018

Користејќи дигитални техники за обработка на фотографии, стручни лица прочитаа две страници од познатиот Дневник на Ана Франк, кои девојката ги прекрила со кафеава заштитна хартија. На тие страници, 13 годишната Ана, Еврејка која за време на Втората ...