TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

Порта 3 - 14.02.2020

Научници кои ја истражувале популацијата на пингвините на Антарктикот, откриле драстично намалување на многу колонии, а некои опаднале за 77 проценти, откако последен пат биле испитувани пред скоро 50 години, соопшти Гринпис.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

Курир - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Драстично се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

+инфо - 12.02.2020

Пингвините, фоките и китовите зависат од криловите (планктони), а тие пак, зависат од мразот. Значи, ако климатските промени влијаат на мразот, тоа влијае на сè друго - вели Страјкер. Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди ...

ДРАСТИЧНО Е НАМАЛЕН бројот на пингвините на Антарктикот

Слободен Печат - 12.02.2020

Д-р Линч смета дека на тоа влијаат повеќе фактори, но главниот се климатските промени. Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

Факултети - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето тоа намалување е за 77 отсто во споредба со 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

Опсервер - 12.02.2020

– Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

А1 On - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

Нетпрес - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

USB - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

MakPress - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.

Се намалува бројот на пингвини на Антарктикот

iPortal - 12.02.2020

Новата научна експедиција на Гринпис на Антарктикот, утврди драстично намалување на бројот на пингвините таму. Во една од колониите што биле цел на истражувањето, тоа намалување е 77 отсто во однос на 1971 година.