TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов објект на ОУ „Рајко Жинзифов“ во Драчево

Порта 3 - 02.09.2014

Со почетокот на новата школска година, во населбата Драчево беше отворен новиот објект на основното училиште „Рајко Жинзифов“, изграден со средства од Владата на Народна Република Кина.

Свечено отворено новото основно училиште во Драчево

Пулс24 - 02.09.2014

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ, заедно со амбасадорот на НР Кина во Македонија, Вен Џеншун, министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим ...

Отворено училиштето во Драчево, донација од Kина од 4 милиони евра

Дневник - 02.09.2014

Учениците од населбата Драчево новата учебна година вчера ја почнаа во новото училиште „Рајко Жинзифов“ кое е изградено со целосна донација од Владата на Народна Република Kина, како резултат на ...

ОУ "Рајко Жинзифов" од бараки прерасна во модерно училиште

Вечер Прес - 01.09.2014

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ, заедно со амбасадорот на НР Кина во Македонија, Вен Џеншун, министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим ...

Ново основно училиште во Драчево

Канал5 - 01.09.2014

На првиот ден од новата учебна година во употреба беше пуштено и новоизграденото училиште „Рајко Жинзифов“ во населбата Драчево. Новото училиште во населбата Драчево се протега на 4.500 квадратни ...

Отворен новиот објект на ОУ „Рајко Жинзифов“ во Драчево

Сител - 01.09.2014

Во населбата Драчево денеска беше отворен новиот објект на основното училиште „Рајко Жинзифов“, изградено со средства од Владата на Народна Република Кина.

Драчево доби ново училиште

Точка - 01.09.2014

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ, заедно со амбасадорот на НР Кина во Македонија, Вен Џеншун, министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим ...

ФОТО: Отворени вратите на ООУ „Рајко Жинзифов“, симбол на кинеско-македонското пријателство

Курир - 01.09.2014

Градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец- Алексиќ, заедно со амбасадорот на НР Кина во Македонија Вен Џеншун и министерот за образование и наука Абдулаќим Адеми, денеска ја пресекоа ...

Отворен новиот објект на ОУ „Рајко Жинзифов“ во Драчево

Lider - 01.09.2014

Во населбата Драчево денеска беше отворен новиот објект на основното училиште „Рајко Жинзифов“, изградено со средства од Владата на Народна Република Кина.

Драчево доби ново училиште

Нетпрес - 01.09.2014

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ, заедно со амбасадорот на НР Кина во Македонија, Вен Џеншун, министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим ...

20.000 првачиња за прв пат во училишните клупи

МРТ - 01.09.2014

Околу 700 ученици од населбата Драчево првиот час го почнаа во ново училиште. Свечено беше пуштен во употреба новиот објект на основното „Рајко Жинзифов“... Со песна и игра почна новата учебна година.

Отворени вратите на новото училиште „Рајко Жинзифов“ во Драчево

Макфакс - 01.09.2014

Новоизграденото училиште во населбата Драчево, ООУ „Рајко Жинзифов“, во понеделник свечено беше отворено. Градоначалничката на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ истакна дека отворањето ...

Стартува со работа новото училиште во Драчево

Lider - 01.09.2014

Денеска со почеток во 12 часот свечено ќе биде отворено новоизграденото училиште “Рајко Жинзифов, симбол на кинеско-македонско пријателство” во населба Драчево.