TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Измамник олесник повозрасни скопјани за 3.500 евра

А1 On - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 22 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09.15 часот и ги известило дека ...

Измами во Скопје – барале пари за да им ги спасат ќерката и синот од затвор

ТВ21 - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 20.30 часот во Полициската станица Аеродром, 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека ...

Побарале пари за ќерка и да не заврши во затвор откако удрила во дете – 84-годишна жена измамена за над 2500 евра

4NEWS - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 20.30 часот во Полициската станица Аеродром, 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека ...

Пензионерка од Скопје олеснета за 2.700 евра

А1 On - 30.09.2022

На 29.9.2022 во 20.30 часот во Полициската станица Аеродром, 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека нејзината ...

Повозрасни скопјани останале без 3.500 евра, подлегнале на позната измама

Макфакс - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 22.00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09.15 часот и ги известило дека ...

На 84-годишна скопјанка ѝ се јавиле со шок-вест, па ѝ зеле 2.700 евра

Макфакс - 30.09.2022

На 29.9.2022, во 20.30 часот, во Полициската станица Аеродром 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека ќерка ѝ ...

Измами за наводни сообраќајки: Неколку аеродромци останале без големи суми на пари

Скопје инфо - 30.09.2022

Две пријави за измами стигнале до Полициската станица Аеродром. -На 29.09.2022 во 22.00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра.

Ја излажале дека ќерка ѝ прегазила дете, па ѝ земале 2.700 евра

Press24 - 30.09.2022

Вчера во 20.30 часот во Полициска станица Аеродром пристигнала пријава од 84-годишна скопјанка дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека ...

ДРСКА ИЗМАМА: „Вашиот син усмрти дете, дајте 3.500 евра за да не оди во затвор“

Курир - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 22:00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09:15 часот и ги известило дека ...

Скопјанец остана без 3.500 евра - му кажале дека ќе го спасат син му од затвор откако прегазил дете

Press24 - 30.09.2022

Еден 74-годишен скопјанец пријавил вчера во 22.00 часот во полиција дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09.15 часот и ги известило дека нивниот син предизвикал ...

ВНИМАВАЈТЕ! Измамник во Аеродром изнудува пари од повозрасни скопјани со лага за сообраќајки

Вечер Прес - 30.09.2022

Повозрасни скопјани вчера во полициската станица во Аеродром, пријавиле два случаи на измама од човек кој им се јавувал дека нивните деца предизвикале сообраќајна несреќа и на тој начин од нив изнудувал поголеми парични суми.

Платил 3.500 евра за синот да не му оди во затвор за прегазување на дете, после сфатил дека е измамен

Република - 30.09.2022

Вчера во 22:00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09:15 часот и ги известило дека нивниот ...

Аеродромка олеснета за над 2.700 евра

Курир - 30.09.2022

На 29.09.2022 во 20.30 часот во Полициската станица Аеродром, 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17.30 часот и ја известило дека ...

Платил 3.500 евра за синот да не му оди во затвор за прегазување на дете, после сфатил дека е измамен

Lider - 30.09.2022

Вчера во 22:00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09:15 часот и ги известило дека нивниот ...

Скопјанец остана без 3.500 евра – му кажале дека ќе го спасат син му од затвор откако прегазил дете

Либертас - 30.09.2022

Еден 74-годишен скопјанец пријавил вчера во 22.00 часот во полиција дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09.15 часот и ги известило дека нивниот син предизвикал ...

74 годишен Скопјанец платил 3.500 евра за да го „спаси“ синот од лажна сообраќајка

MakPress - 01.10.2022

Вчера во 22:00 часот во Полициската станица Аеродром, 74-годишен скопјанец пријавил дека тој и неговата сопруга биле измамени од едно лице за сума од 3.500 евра. Според пријавеното, лицето им се јавило околу 09:15 часот и ги известило дека нивниот ...

Уште една Скопјанка измамена за лажна сообраќајка, дала 60.000 денари и 1.700 евра за нејзината ќерка да не оди во ...

MakPress - 01.10.2022

Вчера во 20:30 часот во Полициската станица Аеродром, 84-годишна скопјанка пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 60.000 денари и 1.700 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило околу 17:30 часот и ја известило дека нејзината ќерка ...