TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никола Ристановски во филм што е во трка за „Оскар“

Репортер - 14.08.2019

Драмата „Сињор“, во која главната улога ја има македонскиот глумец Никола Ристановски, е во конкуренција за најпрестижната филмска награда „Оскар“, во рамките на студенските филмски награди што ги доделува Академијата.

Никола Ристановски: Обичниот човек е во безнадежно конфликтна ситуација

Вечер - 13.08.2019

„Сè се сведува на големиот газда, а тоа се парите. Во овие параметри, кој ќе се снајде – ќе се снајде. Мислам дека и животот и историјата велат дека има посериозни идеи отколку парите“, вели познатиот македонски актер Никола Ристановски кој неодамна ...