TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ: Слободата за информирање е загрозена во ЕУ и Балканот

Телеграф - 12.02.2014

Финска и понатаму го задржува првото место, како најдобар ученик, четврта година по ред, следена веднаш од Холандија и Норвешка Во најновиот извештај за слободата за информирање во светот, ...

Безбедносните служби се закана за слободата на медиумите

Deutsche Welle - 12.02.2014

Безбедносните служби ја попречуваат работата на новинарите. Исклучок не се ниту западните демократии. „Репортери без граници“ предупредуваат на фатален сигнал за недемократските земји.

Македонија и натаму паѓа на листата на Репортери без граници

Deutsche Welle - 12.02.2014

Македонија забележува натамошен пад на ранг-листата на организацијата „Репортери без граници“. Според слободата на информирањето, земјата е рангирана на 123. место, меѓу 180 земји во светот.

ДВ: Земјите од Балканот – проблематични деца во Европа

Локално - 12.02.2014

Пораката за потенцијалните информанти е – кој ќе им дава на новинарите чувствителни информации за работата на институциите тој ќе се соочи со драконски казни.

Македонија со пад на индексот на слободата на печатот

еМагазин - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Слобода на медиуми: Македонија падна на 123 место

А1 On - 12.02.2014

Македонија повторно падна за уште шест позиции во најновиот индекс за слобода на медиумите, изготвен од организацијата „Репортери без граници“. Во последниот индекс земјава беше на 117, а сега веќе е ...

Имало и подолу – Македонија на 123-то место по медиумски слободи!

Фактор - 12.02.2014

На 123-тото место по слобода на изразување, Македонија е на дното во Европа, според најновиот Индекс за слобода на печатот за 2014-та што го објави невладината организација Репортери без граници.

Во слобода на медиуми од 117 Македонија падна на 123 место во светот

Нова ТВ - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија со пад од шест места во Извештајот на Репортери без граници

Макфакс - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Репортери без граници: Македонија падна на 123 место во слободата на медиуми

Радио МОФ - 12.02.2014

Македонија повторно падна за уште седум позиции во најновиот индекс за слобода на медиумите кој секоја година го објавува организацијата „Репортери без граници“.

Македонија на 123-то место во светот и на дното на Европа по медиумските слободи

+инфо - 12.02.2014

На 123-тото место во светот по слободата на изразување, но и на дното на Европа е Македонија во најновиот Индекс за слобода на печатот за 2014 година на „Репортери без граници“.

Македонија на 123-то место според слободата на медиумите

Глас на Америка - 12.02.2014

На листата од 180 земји во Индексот на слободата на печатот 2014-та на Репортери без граници. Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 ...

Македонија со пад од шест места во Извештајот на Репортери без граници

Кајгана - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123. место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија на дното по медиумските слободи

Телма - 12.02.2014

Пад од 6 места за Македонија во најновиот индекс на слободата на медиумите на организацијата Репортери без граници, а од 180 земји ние сме рангирани на 123тата позиција.

Македонија паѓа на листата на слобода на медиуми, рангирана е на 123-тото место

Либертас - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија и слободата на медиумите: На кое место во светот се наоѓаме?

365 - 12.02.2014

Како и секоја година, така и сега се појави најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави. Меѓу нив Македонија се најде на 123.

Македонија со пад од шест места во Извештајот на Репортери без граници

Тера - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија тоне на листата на слобода на медиуми, рангирана е на 123-то место

Локално - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија тоне на листата за слобода на медиумите, падна на 123-тото место

Бриф - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место, објави Гласот на Америка на македонски јазик.

Паѓа слободата на медиумите во Македонија, земјата рангирана на 123-то место

Окно - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници во кој се опфатени 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место.

Македонија на дното според слободата на медиумите

Sky - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на печатот на организацијата Репортери без граници што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...

Македонија со пад од шест места според слободата на медиумите

Утрински - 12.02.2014

Во најновиот Индекс на слободата на медиумите на организацијата „Репортери без граници“ што опфаќа 180 држави, Македонија се наоѓа на 123-тото место. Ова претставува пад од шест места во споредба со ...