TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коференција: Има простор за унапредување на правата на Ромите

Опсервер - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница, беше потенцирано на денешната национална конференција „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”.

Ромалитико: Не е можна ЕУ интеграција без да се решат предизвиците на Ромите

MakPress - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница беше потенцирано на денешната национална конференција “Проценка на напредокот на РМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”, во ...

Царовска: Голем дел од ромското население е опфатено со социјалната реформа, посебно со детскиот и образовниот додаток

iPortal - 19.11.2019

Денеска во Скопје се одржа национална конференција на тема „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ во организација на Институтот за истражување и анализа на политики-Ромалитико.

Национална конференција „Проценка на напредокот на јавните политики кон ромската заедница”

ММС - 19.11.2019

Националната конференција насловена „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница” ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.

Конференција во Гостивар: Како до работно место за Ромите и Ромките?

Gostivarpress.mk - 18.11.2019

Создавање услови за преквалификација на Ромите, мерки за дооформување на образованието, воведување на квоти за Роми во активните мерки за вработување, олеснувања за компаниите кои ќе вработат Роми.

Национална конференција „Проценка на напредокот на јавните политики кон ромската заедница"

Канал5 - 19.11.2019

Националната конференција насловена „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница" ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.

Национална конференција „Проценка на напредокот на јавните политики кон ромската заедница“

Опсервер - 19.11.2019

Националната конференција насловена „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.

Национална конференција „Проценка на напредокот на јавните политики кон ромската заедница“

Сител - 19.11.2019

Националната конференција насловена „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.

Национална конференција „Проценка на напредокот на јавните политики кон ромската заедница“

MakPress - 19.11.2019

Националната конференција насловена „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.

Ромалитико: Горчлив проблем за Ромите останува вработувањето

Локално - 19.11.2019

Денеска во Скопје се одржа национална конференција на тема „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ во организација на Институтот за истражување и анализа на политики-Ромалитико.

Има простор за унапредување на правата на Ромите

CivilMedia - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница, беше потенцирано на денешната национална конференција „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”.

Царовска: Ние како Министерство се трудиме да ги вклучиме Ромите во сите политики што ги креираме

Press24 - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница, беше потенцирано на денешната национална конференција „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”.

Коференција: Има простор за унапредување на правата на Ромите

Либертас - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница, беше потенцирано на денешната национална конференција „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”.

Царовска: Ние како Министерство се трудиме да ги вклучиме Ромите во сите политики што ги креираме

Фокус - 19.11.2019

Не е можна интеграција во ЕУ без да се решат предизвиците со кои се соочува ромската заедница, беше потенцирано на денешната национална конференција „Проценка на напредокот на РСМ во спроведување на јавните политики кон ромската заедница”.