Традиционалната, 14-та по ред манифестација,,Смоквијада 2020“ нема да биде одложена поради пандемијата на коронавирусот . Фестивалот на смоквата, кој стана гевгелиски бренд, годинава ќе се одржи онлајн.
Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото. Смоквите содржат до 80% вода, а бидејќи ја стимулираат енергијата, најдобро е да ги јадете наутро.
Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото. Смоквите содржат до 80% вода, а бидејќи ја стимулираат енергијата, најдобро е да ги јадете наутро.
Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото. Смоквите содржат до 80% вода, а бидејќи ја стимулираат енергијата, најдобро е да ги јадете наутро.
Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото. Смоквите содржат до 80% вода, а бидејќи ја стимулираат енергијата, најдобро е да ги јадете наутро.
Традиционалната, 14-та по ред манифестација „Смоквијада“ поради пандемијата на коронавирусот годинава нема да се одложи, но ќе се одржи онлајн. Потврдија денеска организаторите од граѓанското здружение „Тера“ од Гевгелија.
Смоквите се познати како рајското овошје на Медитеранот, а во минатото биле храната на боговите. Сувите смокви се сметаат за суперхрана која ни е достапна во текот на целата година, но ова е период на свежите плодови.