TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ГРАДИНКИ: Ако не сте платиле сметки, не носете ги децата

Телеграф - 04.10.2014

Емилија Николова, директорка на градинката „25 Мај“, не потврди децидно дали деца навистина биле вратени од врата, како што посочуваат родители на деца Скопските градинки ги предупредуваат родителите ...

Центар почна со изградба на нова градинка

А1 On - 04.10.2014

Нова, современа градинка започна да се гради на местото на старата градинка „Кочо Рацин“. Според Општина Центар градинката ќе се простира на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

Родители не плаќаат за престој на децата и по шест месеци

Н.Македонија - 03.10.2014

Со наплатата од престојот на децата, надлежните во градинките ги плаќаат храната, поправките на објектите и дидактичкиот материјал. Трошоците за електрична енергија, парно, бензин и телефони ги ...

Со европски пари се реконструира детската градинка во Русиново

Сител - 03.10.2014

Преку заеднички проект од претпристапните фондови на Европската унија - Програмата за прекугранична соработка, општините Берово од Република Македонија и Гоце Делчев од Република Бугарија обезбедија ...

Започнаа градежните активности за реконструкција на детската градинка во Русиново - Берово

Пулс24 - 03.10.2014

Во с.Русиново и официјално започна реализацијата на проектот преку кој целосно ќе се реконструира детската градинка како уште еден добиен инфраструктурен проект на Општина Берово финансиран од ...

Центар ќе добие нова градинка

Нетпрес - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова, современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, започнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

Со европски пари се реконструира детската градинка во Русиново

Press24 - 03.10.2014

Преку заеднички проект од претпристапните фондови на Европската унија - Програмата за прекугранична соработка, општините Берово од Република Македонија и Гоце Делчев од Република Бугарија обезбедија ...

Почна изградбата на новата градинка во Центар

Макфакс - 04.10.2014

На местото на старата градинка „Кочо Рацин“ почна изградбата на нова, со капацитет од 180 деца.Се очекува изградбата да заврши следното лето, соопшти Општина Центар.

Центар ќе добие нова современа градинка

Press24 - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, почнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

Центарци ќе добијат нова градинка

Телеграф - 04.10.2014

Кујната и храната ќе бидат според ХАСАП стандардите и ќе има капацитет за 500 оброци, со што ќе се снабдуваат и 3-те клона на градинката Децата од општина Центар ќе добијат нова современа градинка.

Центар ќе добие нова градинка

Сител - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, почнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

Центар ќе добие нова градинка

Точка - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова, современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, започнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

Центар почнува со изградба на новата градинка

Утрински - 04.10.2014

Децата од Општина Центар ќе добијат нова современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, почнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

По цели 40 години, во Центар одново се гради детска градинка

+инфо - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова, современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, започнува да се гради нова, на 2.677 квадратни метри. Капацитетот ќе биде до 180 деца.

Ќе се гради нова градинка во општината Центар

Н.Македонија - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, почнува да се гради нова, на 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...

По 40 години во Центар одново се гради детска градинка

Либертас - 04.10.2014

Децата од општина Центар ќе добијат нова, современа градинка. На местото на старата градинка „Кочо Рацин“, започнува да се гради нова, на 2.677 квадратни метри. Капацитетот ќе биде до 180 деца.

Капиштец ќе добие нова градинка

МКД - 05.10.2014

На местото на старата градинка „Кочо Рацин“ во скопската населба Капиштец, во општина Центар почна да се гради нова современа градинка. На 2.677 метри квадратни бруто или 2.155 метри квадратни нето ...