TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извршителот Богатинов уште еднаш „го удри“ Самсоненко, запленети 10 милиони евра од неговата авио компанија

Фактор - 03.12.2021

Извршителот Никола Богатинов со налог за извршување заплени уште 10 милиони евра од имотот на рускиот бизнисмен и поранешен инвеститор Сергеј Самсоненко, овој пат со замрзнување на удел од 10 милиони евра во неговата авио-компанија „Сис Авиатион“.

Имотот на Самсоненко се запленува поради приватни должничко-доверителски односи

Слободен Печат - 02.12.2021

Извршителот Никола Богатинов на 26 ноември пријавил дека од уделот на бизнисменот Сергеј Самсоненко во компанијата „Сис Инвест Груп“ има налог за запленување на имот од 9,5 милиони евра, објави „Фактор“.