TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пред стартот на летната сезона, се уредува плажата во Стење

24 Вести - 07.06.2015

Пред прагот на летната туристичка сезона во преспанското село Стење се интензивираат градежните работи за изградба на угостителски објекти и нивелирање на плажата со автохтон песок, на површина од околу 500 метри.

Мисајловски: Патна инфраструктура се гради насекаде низ државата

Денешен - 07.06.2015

Се надевам дека плажата во Стење ќе биде подготвена за престојната сезона. Остварив работна средба со општината Ресен и со градоначалникот и ги отворивме сите прашања околу динамиката на сите капиталните инвестиции што произлегуваат од владата и ...

Стење ќе добие најсовремена плажа

Алфа - 06.06.2015

Освен вложувањата во туризмот и во другите стопански сфери, за Општината Ресен од витално значење е темелната реконструкцијата на магистралниот пат Битола- Ресен- Охрид до Буково, во должина од 33 километри.

За еден месец ќе биде комплетирана плажата во Стење

Канал5 - 06.06.2015

Интензивно се работи на уредување на плажата во село Стење на Преспанско езеро каде со проект вреден 77 милиони денари Преспа треба да добие модерно уредена плажа по највисоки стандарди. Во работна посета на Преспа министерот за транспорт и врски ...

Плажата во Стење готова најдоцна за месец

Вечер Прес - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Мисајловски: Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец

Курир - 06.06.2015

Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец, изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, при денешната посета во општина Ресен. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во градежните ...

Увид на активностите за изградба на плажа во Стење

Курир - 06.06.2015

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски ќе изврши увид во градежните активности на уредување на плажа Стење на Преспанското Езеро. Министерот Владо Мисајловски ќе оствари и работна средба со градоначалникот на општина Ресен, Ѓоко ...

Плажата во Стење готова најдоцна за еден месец

Репортер - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Мисајловски: Најдоцна за еден месец плажата во Стење ќе биде завршена

Нетпрес - 06.06.2015

Најдоцна за еден месец ќе биде завршена плажата во Стење. Ова при денешната посета на општина Ресен го најави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во ...

Мисајловски: Плажата во Стење готова најдоцна за месец

Сител - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

ФОТО: Плажата во Ресен ќе блесне за еден месец

Press24 - 06.06.2015

Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец, изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, при денешната посета во општина Ресен. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во градежните ...

Мисајловски: Плажата во Стење готова најдоцна за месец

Утрински - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Мисајловски: Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец

Денешен - 06.06.2015

Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец, изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, при денешната посета во општина Ресен. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во градежните ...

Мисајловски: Плажата во Стење готова најдоцна за месец / Фото

Lider - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Мисајловски: Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец (ФOTO)

Република - 06.06.2015

Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец, изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, при денешната посета во општина Ресен. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во градежните ...

За еден месец ќе биде готова плажата во Стење

Тера - 06.06.2015

Новата плажа во Стење во должина 500 метри ќе биде завршена за еден месец и е една од најубавите во регионот, рече при денешната посета на Стење министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО: Плажата во Стење ќе биде готова за еден месец

Телеграф - 06.06.2015

Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во градежните работи на плажата во Стење Плажата во Стење ќе биде завршена најдоцна за еден месец, изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, при денешната ...

Мисајловски: Најдоцна за еден месец плажата во Стење ќе биде завршена

Точка - 06.06.2015

Најдоцна за еден месец ќе биде завршена плажата во Стење. Ова при денешната посета на општина Ресен го најави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски. Мисајловски заедно со градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски извршија увид во ...