TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата се пофали за ефектите од прогресивниот данок

Канал5 - 12.06.2019

Платите растат, невработеноста се намалува, а бизнисот е во позитива. Прогресивниот данок дава одлични резултати, тврди министерот за финансии Драган Тевдовски. Само во првото тримесечје, државната каса собрала за 17,4% повеќе пари од данокот на ...

Министерот за финансии задоволен од даночната реформа

Алсат-М - 12.06.2019

Наплатата во буџетот по основ на личен доход е зголемена за 17,4 насто како резулт на прогресивното оданочување. Според министерот за финансии, Драган Тевдовски, тоа значи дека даночната реформа која стартуваше од почетокот на годината – и покрај ...

Тевдовски: Правдното оданочување успешна реформа, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

Канал5 - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски: Со промената на власта се зголеми и растот на платите

Вечер Прес - 12.06.2019

Министерот Тевдовски наведе седум факти кои говорат во прилог на прогресивното оданочување и ги поби тврдењата дека реформата ќе ја намали вработеноста, ќе ги намали платите, ќе предизвика даночна евазија, ќе му наштети на бизнисот...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа, економијата во одлична кондиција

Слободен Печат - 12.06.2019

Министерот истакна дека со средствата од праведното оданочување се поддржува социјалната реформа - односно обезбедување на фер општество и праведен раст за сите. Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за ...

Тевдовски: Имаме подобри економски резултати од претходната власт

Фактор - 12.06.2019

Драган Тевдовски, министерот за финансии, денеска рече дека воведувањето на прогресивен данок за доходи кои месечно надминуваат 1.500 евра се покажало како исправно, бидејќи краткорочните резултати од оваа година велат дека има раст на платите, ...

Tевдовски: Правeдното оданочување успешна реформа, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

Независен - 12.06.2019

Фото: Б. Грданоски Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, ...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа, економијата во одлична кондиција

Мета - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Toj посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во вистинска ...

Тевдовски: Правeдното оданочување успешна реформа, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

Локално - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски со 7 ефекти врз економијата ги правдаше даночните реформи

+инфо - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Tој посочи седум факти за тоа дека оваа реформа придонела за подобрување на економијата.

Тевдовски: Праведното оданочување е успешна реформа

Нетпрес - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа

Макфакс - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Тој посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во вистинска ...

Тевдовски: Реформата за праведното оданочување е успешна, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

Press24 - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа, економијата во одлична кондиција

CivilMedia - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Toj посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во вистинска ...

ТЕВДОВСКИ: Даночната реформа е успешна, а економските резултати исклучително добри

Денешен - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите.

Тевдовски: Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат

Република - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Toj посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во вистинска ...

Тевдовски: Приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

МКД - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа

Centar - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии, Драган Тевдовски, на прес-конференција. Тој посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во ...

Тевдовски: Правдното оданочување успешна реформа, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

Опсервер - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Тевдовски: Праведниот данок е успешна реформа

Точка - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии, Драган Тевдовски, на прес-конференција. Тој посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во ...

Тевдовски: Правдното оданочување успешна реформа, приходите од персоналецот со раст од 17,4 отсто

А1 On - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, вели министерот за финансии

Академик - 12.06.2019

Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на прес-конференција. Toj посочи дека економијата е во одлична кондиција, што е доказ дека реформите во фискалниот систем се во вистинска ...

Прогресивниот данок за бизнисмените е промашена, а за министерот Тевдовски успешна реформа

PressingTV - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите.

Министерот за финансии со 7 ефекти врз економијата ги правдаше даночните реформи

Алфа - 12.06.2019

 Позитивните очекувања за праведното оданочување се реализираат, вели министерот за финансии Драган Тевдовски. Tој посочи седум факти за тоа дека реформата придонела за подобрување на економијата, меѓу кои социјалната реформа.

Тевдовски: Реформата за праведното оданочување е успешна

MakPress - 12.06.2019

Реформата за праведното оданочување е успешна. Економските резултати се исклучително добри од почетокот на годината и најважно е што се користат за социјалната реформа, односно обезбедување фер општество и праведен раст за сите, оцени министерот за ...