TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Васил Јанкула со церебрална парализа извози 800 километри со трицикл за 8 дена

Сакам да кажам - 18.05.2019

Васил Јанкула, кој е роден со церебрална парализа, вчера попладне се врати дома во Ресен откако возејќи трицикл направи кружна тура од 800 километри околу државата. Канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) на социјалните ...

ВИДЕО: Васил Јанкула со церебрална парализа извози 800 километри со трицикл за 8 дена

Курир - 18.05.2019

Васил Јанкула, кој е роден со церебрална парализа, вчера попладне се врати дома во Ресен откако возејќи трицикл направи кружна тура од 800 километри околу државата, пренесува СДК . Канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) на ...

Болеста не го обесхрабрува: Васил Јанкула пристигна во Охрид со својот трицикл кој ќе го подари на лице со хендикеп

OhridNews - 17.05.2019

Срце планина има Васил Јанкула, момчето од Ресен што боледува од церебрална парализа, кое вчера попладне со својот трицикл пристигна во Охрид, во рамки на претпоследната етапа од кружната тура низ земјата.

Васил, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

24Инфо - 16.05.2019

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и ...

Васил Јанкула на својот трицикл пристигна во Охрид

MakPress - 16.05.2019

Васил Јанкула, момчето од Ресен што боледува од церебрална парализа, попладнево на својот трицикл пристигна во Охрид како попатна станица на неговата кружна тура низ Македонија. Пред собраните граѓани кои со аплауз го поздравија неговиот подвиг, ...

ВИДЕО: Васил Јанкула со церебрална парализа извози 800 километри со трицикл за 8 дена

Нетпрес - 18.05.2019

Васил Јанкула, кој е роден со церебрална парализа, вчера попладне се врати дома во Ресен откако возејќи трицикл направи кружна тура од 800 километри околу државата, пренесува СДК. Канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) на ...

(Фото) Момчето со церебрална парализа со својот трицикл ќе пристигне во Охрид

еМагазин - 16.05.2019

Ресенчанецот Васил Јанкула, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење трицикл низ Македонија, попладнево пристигнува во Охрид. Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се ...

Васил Јанкула пристигна во Охрид пред последната етапа на кружната велосипедска тура низ земјата

Сител - 16.05.2019

Васил Јанкула, момчето од Ресен што боледува од церебрална парализа, попладнево на својот трицикл пристигна во Охрид како попатна станица на неговата кружна тура низ Македонија. Пред собраните граѓани кои со аплауз го поздравија неговиот подвиг, ...

ВИДЕО: Херојот Васил Јанкула со посебни потреби извози 800 километри со трицикл за 8 дена

Скопје24 - 18.05.2019

Васил Јанкула, кој е роден со церебрална парализа, вчера попладне се врати дома во Ресен откако возејќи трицикл направи кружна тура од 800 километри околу државата, пренесува СДК. Канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) на ...

Момчето со церебрална парализа со својот трицикл ќе пристигне во Охрид

Макфакс - 16.05.2019

Ресенчанецот Васил Јанкула, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење трицикл низ Македонија, попладнево пристигнува во Охрид Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се ...

Ресенчанецот Васил Јанкула, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење трицикл низ Македонија, попладнево ...

1tv - 16.05.2019

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и ...

Васил, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

Курир - 16.05.2019

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и ...

Васил, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

Скопје инфо - 16.05.2019

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и ...

Mомчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

Република - 16.05.2019

Ресенчанецот Васил Јанкула, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење трицикл низ Македонија, попладнево пристигнува во Охрид. Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се ...

Ресенчанецот Васил Јанкула, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење трицикл низ Македонија, попладнево ...

Опсервер - 16.05.2019

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и ...