TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Добрила Кацарска избрана за уставен судија

Телма - 26.11.2020

Доцна попладнево, со 61 глас за и во отсуство на опозицијата, Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија во Уставниот суд, по предлог на Судскиот совет. Ќе има мандат од девет години. Кацарска беше судијка во Кривичниот суд во Скопје и судеше ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за уставен судија

Мета - 26.11.2020

Со 61 глас „ЗА“, Собранието попладнево ја избра Добрила Кацарска за нов уставен судија. Кацарска е избрана за судија во Уставниот суд по предлог на Судскиот совет. Нејзиниот мандат ќе трае 9 години, а таа доаѓа на местото на досегашниот уставен ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за уставен судија

Сакам да кажам - 26.11.2020

Со 61 глас „за“, Собранието попладнево ја избра Добрила Кацарска, судијка за организиран криминал од Основниот кривичен суд Скопје, за нов уставен судија. Кацарска е предлог на Судскиот совет и доаѓа на местото на судијата Владимир Стојановски кому ...

Се комплетира Уставниот суд, Кацарска избрана на новата функција

360 степени - 26.11.2020

Со точно 61 глас „за“, Собранието го прифати предлогот на Судскиот совет, за кој, пред неколку седмици, се водеше бурна расправа, иницирана од ВМРО-ДПМНЕ Се комплетира Уставниот суд, откако Собранието попладнево, конечно, ја избра Добрила Кацарска ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

24 Вести - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Сител - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

Фокус - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Press24 - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Кацарска за нов уставен судија

Слободен Печат - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за” ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

ТВ21 - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Добрила Кацарска e избрана за судија на Уставниот суд

Канал5 - 26.11.2020

Собранието попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за" ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

Курир - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Бриф - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

еМагазин - 26.11.2020

Собранието попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Добрила Кацарска избрана за судија во Уставниот суд

МКД - 26.11.2020

Со 61 глас „за“ Собранието попладнево на продолжение на 20. седница ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

А1 On - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Frontline - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Опсервер - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

+инфо - 26.11.2020

По изборот Кацарска даде свечена изјава за стапување на функцијата. Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за уставен судија

Независен - 26.11.2020

Собранието на Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд.Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за уставен судија

Република - 26.11.2020

Собранието на Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд.Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Либертас - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Кацарска е избрана за нова уставна судијка

Локално - 26.11.2020

Со 61 глас „за“, Собранието попладнево ја избра Добрила Кацарска, судијка за организиран криминал од Основниот кривичен суд Скопје, за нов уставен судија. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

iPortal - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

24Инфо - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за” ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

ММС - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за” ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

Нетпрес - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд (ДПЛ)

Бизнис Вести - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за” ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Кајгана - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

СОБРАНИЕ: Кацарска избрана за судија на Уставниот суд со 61 глас „за“ од владејачките партии

Денешен - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

Вечер Прес - 26.11.2020

Собранието на Република Северна Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно ...

Опозицијата ја напушти Собраниската седница, Левица остана, Кацарска избрана за Уставен судија

MakPress - 26.11.2020

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.

Собранието ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд

OhridNews - 26.11.2020

Собранието попладнево на продолжение на 20. седница со 61 глас „за“ ја избра Добрила Кацарска за судија на Уставниот суд. Претресот за предлогот Кацарска да биде избрана за судија на Уставениот суд беше претходно завршен.