TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зголемувањето на минималната плата е меч со две острици – ќе се појави незадоволство во многу сектори

Денар - 27.11.2023

Синдикатите предупредуваат дека растот на минималната плата од март идната година ќе направи хаос со останатите за нијанса повисоки плати, оти со најавеното покачување на 22.500 денари нема веднаш да се зголемат и другите плати.

Колку плаќаат најбогатите европски земји за најбараните професии? (ИНФОГРАФИК)

Денар - 27.11.2023

Миграцијата на работна сила е сериозен предизвик за повеќето луѓе. Најважно е да ги најдете најдобрите зделки на пазарот, а потоа треба да истражите колкави се платите на различни места, како и колку изнесуваат месечните трошоци за живот.

Просечната плата во Хрватска повисока за 144 евра, за само една година

Вечер Прес - 26.11.2023

Просечната исплатена нето-плата за септември годинава во Хрватска изнесувала 1.156 евра, што е за 144 евра повисока од ланскиот септември, а со оглед на тоа што стапката на инфлација во септември изнесува 6,7 отсто на годишно ниво, просечната ...

Зголемувањето на минималната плата е меч со две острици – ќе се појави незадоволство во многу сектори

Точка - 27.11.2023

Синдикатите предупредуваат дека растот на минималната плата од март идната година ќе направи хаос со останатите за нијанса повисоки плати, оти со најавеното покачување на 22.500 денари нема веднаш да се зголемат и другите плати.