TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До 2030 година во Јапонија ќе биде воведена 6G мрежа

Телефони.мк - 22.01.2020

Во долгорочната технолошка стратегија на Јапонија е опфатена и идната 6G мрежа, која би требало да се имплементира до 2030 година најдоцна. Во споредба со 5G, 6G треба да биде за 10 пати побрзо.

Јапонија се подготвува за воведување 6G мрежа

Денар - 22.01.2020

Јапонската влада одлучи да започне подготовки за воведување мобилна мрежа на шеста генерација (6G). Намерата на Јапонија е таа ултра брза мрежа во Јапонија да започне со работа во 2030 година.

Јапонија се подготвува да воведе 6Г-мрежа најдоцна до 2030 година

Факултети - 22.01.2020

Јапонија планира сеопфатна стратегија за 6Г-технологија до 2030 година и се верува дека новата технологија ќе биде 10 пати побрза од сегашната 5Г. Министерството за внатрешни работи и комуникации на Јапонија ќе формира владино-цивилна истражувачка ...

Јапонија започна подготовките за распоредување на комуникациски системи од шеста генерација

Локално - 21.01.2020

Јапонија сè уште не ги пушти во употреба мрежите од петта генерација (5G), но владата на земјата веќе ги започна подготовките за распоредување на комуникациски системи од шеста генерација (6G).

Јапонија се подготвува за лансирање на 6G мрежа

Кајгана - 21.01.2020

Додека светот се прилагодува на новите стандарди на 5G мрежата, а мобилните оператори произведуваат сим-картички коишто поддржуваат 5G мрежа, Јапонија оди чекор понатаму. Јапонија се подготвува да го претстави планот за новата 6G мрежа за којашто се ...

Јапонија ќе воведува „6G“ мрежа

Канал5 - 21.01.2020

Јапонската влада одлучи да започне подготовки за воведување на мобилна мрежа од шестата генерација (6G), со намера оваа брза мрежа во Јапонија да започне со работа во 2030 година. За таа цел е основан стручен совет, во кој се технички експерти, ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Слободен Печат - 21.01.2020

Комуникацискиот систем од петтата генерација (5Г) пролетва ќе биде воведен во широка употреба во Јапонија. Во овој сегмент земјата заостанува зад САД и Јужна Кореја, каде употребата на 5Г веќе ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

А1 On - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6G мрежата

Нетпрес - 21.01.2020

Јапонската влада одлучила да ги започне подготовките за воведување на мобилните мрежи од шетата генерација (6G), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне да функционира во 2030 година.

Јапонија се подготвува за воведување 6G мрежа

Кумановски м. - 21.01.2020

Јапонската влада донесе одлука да ги започне подготовките за воведување на шеста генерација (6G) мобилна мрежа, со намера да ја започне оваа ултра брза мрежа во Јапонија во 2030 година. За таа цел, формиран е стручен совет кој опфаќа технички ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Алсат-М - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Курир - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

24Инфо - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Ако 5Г мрежата убиваше птици, што треба да се очекува од 6Г?

+инфо - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Вечер - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Сител - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија се подготвува за лансирање на 6G мрежа

Студенти - 21.01.2020

Додека светот се прилагодува на новите стандарди на 5G мрежата, а мобилните оператори произведуваат сим-картички коишто поддржуваат 5G мрежа, Јапонија оди чекор понатаму. Јапонија се подготвува да го претстави планот за новата 6G мрежа за којашто се ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6G мрежа

USB - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација (6G), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат технички ...

Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

MakPress - 21.01.2020

Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација ( 6Г), со намера оваа ултрабрза мрежа во Јапонија да почне со работа во 2030 година. За таа цела е формиран стручен совет во кој се наоѓаат ...

Јапонија секогаш чекор понапред: Веќе се подготвува за лансирање на 6G мрежа

Таратур - 21.01.2020

Додека светот уште се навикнува и прилагодува на новите стандарди кои го донесе 5G мрежата, а мобилните оператори произведуваат сим-картички кои ја поддржуваат истата, Јапонија, како и секогаш, е веќе чекор понапред.

Јапонија се подготвува за воведување 6G

Локално - 22.01.2020

Јапонската влада донесе одлука да ги започне подготовките за воведување на шеста генерација (6G) мобилна мрежа. Намерата на Јапонија е оваа ултра брза мрежа во Јапонија да започне со работа во 2030 година.