TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Планетолози лоцираа чиста вода на Марс

USB - 13.01.2018

Американски планетолози објавија дека имаат докази за постоење на чиста вода на Марс. Колку и да звучи неверојатно, тие велат дека откриле осум големи ледени насади во умерените и поларните делови на Црвената планета.

Закопани глечери забележани на Марс

Сакам да кажам - 12.01.2018

Закопани глечери забележани се на Марс, со што се нудат повеќе информации за тоа колку вода би можело да е достапна на црвената планета, велат истражувачите. Иако одамна е познато дека има мраз на Марс, подобро разбирање за длабочината и локацијата ...

Големи количества на вода откриени на Марс...

Н.Македонија - 12.01.2018

Големи количества на вода откриени на Марс Научниците пронајдоа количества на мраз под површината на Марс, што претставува откритие важно за идните мисии на „црвената планета“, објави „Нешнл џиографик“.

Научниците со уникатно откритие за Марс

Стандард - 12.01.2018

Научниците од Геолошкиот институт во САД објавија дека пронашле 8 глечери на Марс, објави интернет изданието „CNET“. Тие може да се покажат како клучни за одржување на идните човечки бази.

Научниците со уникатно откритие за Марс

Локално - 12.01.2018

Научниците од Геолошкиот институт во САД објавија дека најдоа 8 глечери на Марс, објави интернет изданието CNET. Овие образувања може да се покажат како клучни за одржување на идните човечки бази.