TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во 2020 година, обновливите извори на енергија во Европа ги надминале традиционалните фосилни извори

Додај Гас - 28.01.2021

Според последниот извештај на институтите Ember и Agora Energiewende, за прв пат во историјата во текот на претходната година, количината на електрична енергија добиена од обновливи извори на енергија била поголема од онаа добиена од фосилни горива ...

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

Опсервер - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende.

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

24Инфо - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende.

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

Слободен Печат - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende .

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

Либертас - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende.

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

Денешен - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende.

Анализа: Во Британија најмногу електрична енергија се добива од обновливите извори

MakPress - 28.01.2021

Обновливата енергија е во предност пред фосилните горива во Велика Британија во изминатата година. Таа е најголем извор на електрична eнергија, пoкажува анализа на органзиацијата Ember and Agora Energiewende.

Европа лани произвела повеќе енергија од обновливи извори отколку од фосилни горива

USB - 27.01.2021

Европа полека ја намалува зависноста од фосилни горива, а еден извештај вели дека минатата година на Стариот континнет е произведено повеќе електрична енергија од обновливи извори отколку од фосилни горива.