TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Маск најави алтернатива за „Gmail“: „Пристигнува „Xmail"“

Точка - 24.02.2024

Генералниот директор на „Tesla“ и компанијата „SpeceX“ Илон Маск, на својата социјална мрежа „X“ дека наскоро ќе лансира нов производ под име „Xmail“ како алтернатива за широко користената услуга „Gmail“.

Илон Маск потврди дека работи на алтернатива на Gmail

Денар - 23.02.2024

Откако влезе со ChatGPT во рингот со компанијата xAI и четботот Grok, Илон Маск реши да се натпреварува со уште еден познат производ на технолошкиот гигант. Станува збор за Gmail сервис за испраќање и примање е-пошта од компанијата Google.