TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Регистрација и оданочување со ДДВ на физички лица

Академик - 12.01.2018

Даночен обврзник за целите на ДДВ е секој самостојно активен економски субјект кој постојано или повремено врши исполнувања за надоместок. Даночни обврзници, појаснуваат од УЈП, можат да бидат правни и физички лица, како и здружување на лица кои ...

УЈП: Физичките лица до 15-ти јануари да поднесат пријава за регистрација за ДДВ

Бизнис Инфо - 12.01.2018

Управата за јавни приходи ( УЈП ) ги информира сите даночни обврзници – физички лица кои вршат стопанска дејност оданочива за целите на ДДВ, а во претходната календарска година (2017) оствариле вкупен промет над 1.000.000 денари, имаат обврска да ...

УЈП објави календар со важни датуми за граѓаните и фирмите

Скопје24 - 11.01.2018

Управата за јавни приходи објави календар со важни рокови за фирмите и граѓаните. До 31- јануари треба да се поднесе ПДД-П3 образец доколку остварувате приходи од земјоделска дејност и вкупниот приход во претходната календарска година надминува ...

Последен пат годинава ќе се поднесува годишна даночна пријава

Телма - 10.01.2018

Граѓаните годинава последен пат ќе поднесуваат годишна даночна пријава во Управата за јавни приходи за остварени дополнителни приходи во текот на претходната година. Според измените на Законот за персонален данок на доход, кои стапија на сила од 1 ...

УЈП: До 15 јануари даночните обврзници физички лица да поднесат пријава за регистрација за ДДВ

Академик - 12.01.2018

Управата за јавни приходи ги информира сите даночни обврзници физички лица кои вршат стопанска дејност за целите на ДДВ, а во претходната календарска година (2017) оствариле вкупен промет над 1.000.000 денари, дека имаат обврска да поднесат пријава ...

УЈП: Физичките лица до 15. јануари да поднесат пријава за ДДВ

Kumanovo News - 12.01.2018

Во вкупниот промет за регистрација за целите на ДДВ влегуваат приходите остварени врз основа на вршење на стопанска дејност, како што се дејностите на вештаци и стечајни управници, приходи од земјоделска дејност, приходите остварени врз основа на ...

УЈП: Физичките лица до 15-ти јануари да поднесат пријава за регистрација за ДДВ

Скопје инфо - 12.01.2018

Управата за јавни приходи ( УЈП ) ги информира сите даночни обврзници – физички лица кои вршат стопанска дејност оданочива за целите на ДДВ, а во претходната календарска година (2017) оствариле вкупен промет над 1.000.000 денари, имаат обврска да ...

УЈП: Физичките лица до 15-ти јануари да поднесат пријава за регистрација за ддв

Скопје24 - 12.01.2018

Управата за јавни приходи ги информира сите даночни обврзници-физички лица кои вршат стопанска дејност оданочива за целите на ДДВ, а во предходната календарска година (2017) оствариле вкупен промет над 1.000.000 денари, дека имаат обврска да ...