TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Аеродром за 10 години потрошила 720 000 евра за кирија

24 Вести - 19.10.2016

Општина Аеродром за една деценија само за кирија на општинската зграда потрошила 720 000 евра, обелодени ревизорскиот извештај на општината. Според наодите од основањето на општинската зграда во 2005 година која била сместена во објект на улицата ...

ДЗР откри злоупотреби во мон – Адеми: трошоците се направени од целото министерство

ТВ21 - 19.10.2016

Екс-министерот за образование Абдилаќим Адеми реагира на ревизорскиот извештај за Министерството за образование за претходната година кој откри низа, како што се наведува – нерационални трошоци.

Државните ревизори открија: МОН потрошило 110.000 евра за плати и хонорари на луѓе кои не се појавувале на работа

Факултети - 19.10.2016

Вработени во Министерството за образование направиле расходи од 203.000 евра за хотели, ручеци, такси-превоз и сл. без да имаат оправдување за што точно ги потрошиле тие пари, пишува во ревизорскиот извештај објавен на официјалната страница на ДЗР.

Адеми ги отфрли забелешките на ревизорскиот извештај за трошењето пари во образованието

Алсат-М - 19.10.2016

Сите забелешки од државниот ревизор се поправени и се е работено по Закон, тврди за Алсат М, поранешниот министер за образование, Абдулаќим Адеми. Посочува дека парите кои се потрошиле и кои ги споменува ревизорот, биле наменски употребени.

ОЈО се уште чека извештај како образованието ги трошело буџетските пари

Алсат-М - 19.10.2016

Ненаменското трошење илјадници евра државни пари во Министерството за образование за ручеци, хотели и гориво ќе го разгледува Јавното обвинителството и Државната комисија за спечување корупција.

Општина Аеродром за една деценија потрошила 720.000 за кирија

Нова ТВ - 19.10.2016

Ревизорскиот извештај за работењето на општина Аеродром, обелодени дека локалната власт на чие чело е градоначалникот Ивица Коневски плаќа 8000 евра месечно за кирија за општинската зграда.

Државна ревизија во МОН: Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди

24 Вести - 18.10.2016

Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди, користење на превоз на сметка на државата надвор од работно време, ангажирање на лица во кабинетот на министерот вработени во други институции, а без согласнос од Министерството за финансии, ...

Министерот Адеми се растурил од трошење наши пари, откри Државниот ревизор

Сакам да кажам - 18.10.2016

Државниот завод за ревизија изрази неповолно мислење за усогласеноста со закони и прописи по ревизијата на сметката на основниот буџет за 2015 година на Министерството за образование, кога министер беше Абдилаќим Адеми.

Општина Аеродром за кирија троши по 8 000 евра месечно

Фокус - 19.10.2016

Општина Аеродром за една деценија само за кирија на општинската зграда потрошила 720 000 евра, обелодени ревизорскиот извештај на општината. Според наодите на ревизорот, од основањето на општината во 2005 година вработените во администрацијата биле ...

Општина Аеродром за една деценија потрошила 720.000 за кирија

+инфо - 19.10.2016

Ревизорот смета дека е потребно раководството на општина Аеродром да ги преиспита трошоците кои произлегуваат од киријата за општинската зграда. Ревизорскиот извештај за работењето на општина Аеродром, обелодени дека локалната власт на чие чело е ...

Министерство за образование: Јаделе, пиеле и вработувале без мерка

Нова ТВ - 18.10.2016

Ревизорскиот извештај за работата на Министерството за образование минатата година откри лица фантоми, недомаќинско работење и трошење без мерка на хотели, бензин и кафеани. Вработните се возеле со такси надвор од работното време, не се знаело каде ...

Ревизија во Министерството за образование и наука

Телма - 18.10.2016

Службеници во Министерството за образование добивале плати иако некаде нема потврда дека воопшто дооаѓале на работа. Државниот завод за ревизија утврдил дека за седум вработени во текот на минатата година биле исплатени вупно 40.100 евра, што значи ...

Ревизија во МОН: Земале 40.000 денари плата, а не оделе на работа

Фактор - 18.10.2016

Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди, користење на превоз на сметка на државата надвор од работно време, ангажирање на лица во кабинетот на министерот вработени во други институции, а без согласност од Министерството за финансии, ...

Министерот Aдеми се растурил од трошење наши пари, откри државниот ревизор

Либертас - 19.10.2016

Државниот завод за ревизија изрази неповолно мислење за усогласеноста со закони и прописи по ревизијата на сметката на основниот буџет за 2015 година на Министерството за образование, кога министер беше Абдилаќим Адеми.

Вработени во Министерството за образование добивале плата, а не оделе на работа

+инфо - 18.10.2016

Ревизорот утврдил и дека за хотелско сместување во земјата за вработени во МОН и гости од странство исплатени се вкупно 14.000 евра. Службеници во Министерството за образование добивале плати иако некаде нема потврда дека воопшто дооаѓале на работа.

Државна ревизија во МОН: Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди

Либертас - 18.10.2016

Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди, користење на превоз на сметка на државата надвор од работно време, ангажирање на лица во кабинетот на министерот вработени во други институции, а без согласнос од Министерството за финансии, ...

Министерот Aдеми се растурил од трошење наши пари

Репортер - 19.10.2016

Државниот завод за ревизија изрази неповолно мислење за усогласеноста со закони и прописи по ревизијата на сметката на основниот буџет за 2015 година на Министерството за образование, кога министер беше Абдилаќим Адеми.

Ревизори во Министерството за образование: Вработени земале по 477 евра, не оделе на работа

Стандард - 18.10.2016

Вработени во Министерството за образование добивале плати, но никаде нема потврда дека доаѓале на работа. Државниот завод за ревизија утврдил дека за седум вработени во текот на минатата година биле исплатени вупно 40.100 евра, што значи дека секој ...

Државна ревизија во МОН: Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди

Репортер - 19.10.2016

Недомаќинско трошење за ресторани и хотели од 5 ѕвезди, користење на превоз на сметка на државата надвор од работно време, ангажирање на лица во кабинетот на министерот вработени во други институции, а без согласнос од Министерството за финансии, ...