TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОН во финансиска криза: Нема пари, нема вработувања, штедат на струја и греење

Слободен Печат - 14.11.2019

Според организацијата, оперативниот буџет има недостаток од скоро 1,2 милијарди долари, како резултат на долгот на некои земји. Обединетите нации се наоѓаат во најголемата финансиска криза во последната деценија.

ООН во минус од 1,2 милијарди долари, веќе не вработуваат, штедат на греење

Канал5 - 14.11.2019

Пристапот со ескалаторите во седиштето на Обединетите нации во Њујорк е заграден со жолта лента на која пишува дека не се во функција. Ова можеби не изгледа важно, но ја симболизира сериозноста на монетарната криза со која се соочуваат ООН заради ...